Polojasno
13°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Alexandrovci zavítali medzi slovenských študentov
Zdielať na

Alexandrovci zavítali medzi slovenských študentov

ŽILINA / Niekoľko členov legendárnych Alexandrovcov prišlo medzi študentov. Okrem toho, že predviedli svoje národné nástroje, dali študentom možnosť zaspievať si s nimi.

Medzi študentov v Žiline prišlo pár umelcov z legendárneho zboru Alexandrovcov. Študenti konzervatória dostali možnosť zaspievať si spolu s nimi.

Mala skupinka z početnej skupiny Alexandrovcov urobila na pôde žilinského konzervatória veľkú šou. V komornom prostredí koncertnej sály zahrali národné i vojenské piesne. Hrali na hudobných nástrojoch typických pre ich krajinu. 

Študenti konzervatória však neostali v hľadisku. Dostali jedinečnú možnosť zaspievať si spolu so súborom. Pri známych melódiách Kalinky i Kaťuše zvládli mladí Slováci aj spev v ruštine.

Pri nešťastí v decembri 2016 prišli Alexandrovci o 64 svojich členov. Sami vravia, že je pre nich nesmierne ťažké hovoriť o tom, že po katastrofe museli prijať nových ľudí a pokračovať. "V pamätiach našich ľudí stále zostávajú naši kamaráti, ktorí tragicky zahynuli a stále stoja pri nás na každom našom koncerte," povedal Ilija Kosarevskij, člen súboru. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy