Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Majú tankodrom namiesto cesty. Po rokoch čakania vozovku konečne opravia
Zdielať na

Majú tankodrom namiesto cesty. Po rokoch čakania vozovku konečne opravia

TURIEC / Ak poznáte panelovú cestu medzi Martinom a Turčianskymi Teplicami, určite sa jej radšej vyhýbate. Turčania sa konečne dočkajú cesty, na ktorej nebudú musieť obchádzať jamy a dúfať, že im auto nezničí vyskočený panel. Rekonštrukcia potrvá necelé dva roky a vyjde na vyše 21 miliónov.

Panelovej ceste medzi Príbovcami a Turčianskymi Teplicami Turčania nepovedia inak ako tankodrom. Výtlky, jamy, rozlámané a uvoľňujúce sa panely - to je realita cesty, ktorú postavili ešte v roku 1962. V aute majú vodiči skôr pocit, akoby sedeli vo vlaku a svoje urobí aj nadmerný hluk. "V minulom roku sme tam namerali intenzitu 14 tisíc vozidiel za 24 hodín z čoho asi 20 percent sú ťažké nákladné vozidlá," vyjadril sa Ľubomír Palčák z Výskumného úradu dopravného (VÚD) Žilina.

Turčania, ale aj kamionisti, obchádzajú 15 kilometrový úsek cesty v havarijnom stave cez okolité dediny, ktoré tým výrazne trpia. To, že je panelka  v nevyhovujúcom stave, kričali obyvatelia Turca už roky, no počúvali len sľuby. Zmluva medzi slovenskou správou ciest a zhotoviteľom stavby je už podpísaná. "V pondelok by sa mal poklepávať kameň," stanovil presný termín Marcel Maťovčík, prednosta OÚ Martin.  Rekonštrukcia cesty 1/65 potrvá takmer dva roky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy