Oblačno
21°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Po chladnejšom víkende príde oteplenie. Ale nie na dlho
Zdielať na

Po chladnejšom víkende príde oteplenie. Ale nie na dlho

BRATISLAVA / Silný vietor, prehánky a búrky. Také bolo naše počasie počas víkendu. Napriek tomu, že by sa malo počasie začiatkom týždňa vylepšiť, jar ešte stále panuje mesiacu máj.

Po chladnejšej nedeli, ktorá bola maximálne do 25°C a s prehánkami, sa môžeme tešiť na zlepšenie počasia už začiatkom budúceho týždňa. 
V pondelok sa tešme na slnečnú oblohu, ale popoludní sa na strednom Slovensku objavia miestami prehánky. Denná teplota bude letná, od 22 do 27, na severe okolo 20 °C. 

Ďalšie ochladenie

"Utorok a v stredu bude  viac oblačnosti, častejšie sa objavia prehánky, prípadne aj búrky. Teplota jemne poklesne, na 20 až 24, na severe okolo 18°C,"hovorí meteorologička Najlepšieho počasia Mirka Jarošová. Počasie u nás by malo ovplyvňovať frontálne rozhranie, ktoré prinesie aj oblačnosť, aj zrážky. Z momentálneho pohľadu je veľmi ťažko povedať, kedy presne sa front objaví a koľko zrážok nakoniec spadne.
Treba ale pripomenúť, že zrážky u nás stále chýbajú a sucho sa na našich záhradách prehlbuje. Štvrtok naďalej s veľkou oblačnosťou a aj so zrážkami, s teplotou od 16 do 22 °C. Aj keď sa môže zdať, že sa ochladí výrazne, nie je to pravda. Očakávané teploty sú na máj primerané a zrážky k máju patria. 
Dážď a vietor sa objavujú aj v iných krajinách Európy. Na mnohých miestach museli pre dôsledky počasia zasahovať policajti a hasiči.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy