Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Krása je biznis. Estetické procedúry sú populárne aj na Slovensku
Zdielať na

Krása je biznis. Estetické procedúry sú populárne aj na Slovensku

BRATISLAVA / Dopyt po skrášľujúcich procedúrach sa zvyšuje najmä s prichádzajúcim letom. Ordinácie estetických centier sa plnia a nie sú to len ženy, ktoré sa chcú zapáčiť.

Dôkazy o tom, že za krásu sa platí, sú aj v číslach. Na jednom zo zľavových portálov si Slováci vlani nakúpili takéto kupóny za takmer dva milióny eur. Estetické kliniky tvrdia, že im ordinácie posledné roky praskajú vo švíkoch či je leto a či zima. A to aj bez spolupráce s rôznymi zľavovými portálmi. 

O čo je záujem

Najžiadanejšími procedúrami sú botulotoxínové injekcie, kyselina hyaluronová či zväčšovanie pier. Ale záujem nie je len o boj s vráskami. Do popredia sa dostávajú i ďalšie zásahy. "Dentálna hygiena, bielenie zubov, umele mihalnice,epilácia a depilácia," informuje o populárnych nákupoch manažér zľavového portálu Aleš Mlátilík.

Ženy verzus muži

Skrášľovanie sa vždy týkalo viac žien ako mužov. Procedúry si v priemere kúpi z celkového počtu 80 percent žien a asi 20 percent mužov. Dámy sa zameriavajú na pleť a postavu. "Zvlášť pred letom výrazne stúpol počet zákrokov na formovanie postavy, odstraňovanie ochlpenia, odstraňovanie celulitídy," informuje Alexandra Novotná z Kliniky estetickej chirurgie. 

Aj muži sú už odvážnejší. Okrem starostlivosti o pleť majú najväčší záujem o odstránenie tuku takzvanú liposukciu. no, muži riešia najčastejšie problémy s bruškom a vlasmi," pokračuje Novotná. 

V zdravom tele, zdravý duch

Hovorí sa, že naša vonkajšia krása by mala ísť ruka v ruke so zdravým vnútorným vyžarovaním. To sa dá dosiahnuť iba aktívnym záujmom o zdravie počas celého roka. o radím je, aby sa ľudia hýbali, dodržovali pitný režim a hlavne jedli zdravo, pretože strava je asi tak 75 percent úspechu," povzbudzuje osobná trénerka Alexandra Šusteková. Je to tiež lacnejší spôsob, ako dosiahnuť perfektný výsledok. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy