Polojasno
18°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Gymnazisti pomáhali sociálne slabším, vyzbierali takmer 300 kilogramov potravín
Zdielať na

Gymnazisti pomáhali sociálne slabším, vyzbierali takmer 300 kilogramov potravín

HUMENNÉ / Nie sú na tom najlepšie, ale neprosia o pomoc. No predsa ich osudy nenechali ľahostajnými gymnazistov v Humennom. Sociálne slabším rodinám za dva dni vyzbierali takmer 300 kilogramov potravín. Niektorí jedlo priniesli z domu, iní boli na nákupoch.

"V tých krabiciach sú väčšinou trvanlivé potraviny a sú tam od domácich zaváranín až po cestoviny, mlieko, cukor, múka," hovorí jedna zo študentiek, ktorí stoja za touto iniciatívu, Eva Fabiánová. 

"Pôjdeme do rodín, kde sú deti s detskou mozgovou obrnou, s celiakiou, s rôznymi psychickými problémami a tým pádom už jeden príjem úplne vypadáva," vysvetľuje Ľudmila Fedorová z OZ Podaj Ďalej. 

Dva dni stačili na to, aby humennskí gymnazisti vyzbierali bezmála tristo kilogramov potravín. Pomohli tak ôsmim sociálne slabším rodinám v meste. Držali sa toho, že v jednote je sila a robili to pre ľudí, ktorých v živote nevideli. "Niektorí študenti sa vzdali potravín, ktoré mali doma a niektorí spravili nákupy aj za tridsať eur," ozrejmuje ďalší z iniciátorov Damián Palašta. 

"Stačí, keď jeden žiak prinesie jeden zemiak. Pokiaľ je tam tristo žiakov, tak vtedy sa tam ukáže tá jednota a tá sila," hovorí Fedorová. 

Vštepovať mladým ochotu pomôcť je podľa učiteľov dôležité najmä v tomto veku. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy