Zatiahnuté
18°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Mladíci sa vlámali do domu pri Prešove, pri krádeži ich chytili policajti
Zdielať na

Mladíci sa vlámali do domu pri Prešove, pri krádeži ich chytili policajti

PREŠOV / Trojica mladíkov sa vlámala do staršieho už neobývaného rodinného domu. Pri krádeži však urobili rozruch, čo si všimli obyvatelia Veľkého Šariša. Na miesto tak okamžite vyrazila policajná hliadka.

"Podozriví boli na mieste zadržaní hliadkou policajného zboru Veľký Šariš," uviedla policajná hovorkyňa Jana Migaľová.

Dvoch mladých mužov, ktorých prichytili priamo pri čine predviedli pred súd. V takzvanom super rýchlom konaní sa už dozvedeli aj výšku trestu.

Súd

"Obvinení boli sudcom pre prípravné konanie uznaní za vinných z krádeže, za čo im boli uložené tresty odňatia slobody v prvom prípade v trvaní štyroch mesiacov so zaradením na výkon trestu so stredným stupňom stráženia v druhom prípade v trvaní siedmich mesiacov," uviedla hovorkyňa súdov v Prešove Ivana Petrufová.

Spoločne sa vlámali do staršieho rodinného domu. Už niekoľko rokov v ňom nikto nebýva. Súčasní majitelia tam chodievajú len zriedkavo, no v dome im ostali veci po ich príbuzných. Tie partia zlodejov chcela zrejme speňažiť. Policajti zadržali na mieste troch páchateľov. Pred súdom už stáli iba dvaja.

Rozhodnutie súdu o výške trestu nadobudlo právoplatnosť. Jeden z obvinených ale spokojný nebol. Oboch síce prepustili po skončení pojednávania, no už čoskoro si svoj trest budú musieť odsedieť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy