Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Saunovanie matky s dcérou sa skončilo smrťou
Zdielať na

Saunovanie matky s dcérou sa skončilo smrťou

JIČÍNSKO / Spoločné saunovanie matky s dcérou skončilo tragédiou. Šesťdesiatpäťročná žena a jej o dvadsať rokov mladšia dcéra zomreli, pretože sa zo sauny nedokázali dostať von. Pri dverách sauny sa ulomila kľučka. Privolaní záchranári konštatovali smrť.

Polícia vychádzala k nálezu dvoch žien bez známok života v Robousích na Jičínsku v sobotu krátko po ôsmej hodine večer. "Ženy, matka s dcérou, vo veku 65 a 45 rokov bol v saune u svojich známych v záhradkárskej kolónii. Majiteľke sauny sa zdalo, že ženy dlho nevychádzajú, išla je skontrolovať a našla ich ležať na zemi," uviedla portálu iDnes.cz hovorkyňa polície Iva Kormošová.

Záchranári, ktorí prišli na miesto, už ženám nemohli nijako pomôcť. "Ženy boli vystavené dlhodobo trvajúcemu teplu, pre ktoré upadli do bezvedomia s následnou zástavou obehu. Obe boli resuscitované, ale bohužiaľ stav bol taký závažný, že obe zomreli," povedal hovorca královéhradeckej záchranky Ivo Novák.

"Podľa prvotného zistení sa v saune zlomila kľučka na dverách a ženy tam zostali uväznené. Pokúsili sa tiež rozbiť vo dverách okienko, čo sa im však nepodarilo," opísala príčinu tragédie hovorkyňa polície s tým, že cudzie zavinenie bolo vylúčené.

 
Ak ženy volali o pomoc, tak ich zrejme nikto nepočul. "Zrejme nie, inak by im niekto prišiel na pomoc. Vyšetrovanie ale ešte pokračuje, susedov ešte budeme obchádzať,"  povedal Kormošová. Nariadená bola tiež zdravotná pitva.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy