Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Po sviatkoch bude v Bratislave najväčší protikorupčný pochod v histórii Slovenska
Zdielať na

Po sviatkoch bude v Bratislave najväčší protikorupčný pochod v histórii Slovenska

Archívne video

BRATISLAVA / Hlavnými požiadavkami pochodu je vyšetrenie káuz Bašternák a Gorila, odvolanie ministra vnútra Kaliňáka a policajného prezidenta Gašpara, odstúpenie špeciálneho prokurátora Kováčika, zrušenie tzv. Mečiarových amnestií.

Organizátormi pochodu sú 18-roční študenti Dávid Straka a Karolína Farská. "V poslednom čase sme svedkami mnohých korupčných káuz, ktoré končia nevyriešené. Pochodom chceme vyjadriť nesúhlas s týmto stavom, ktorý je dlhodobo neudržateľný a je jedným z hlavných dôvodov extrémizmu na Slovensku," vysvetľujú organizátori.   

Iniciatívu k vytvoreniu udalosti vyvinula Karolína, keď pozerala parlamentnú schôdzu. "Volala som s Dávidom rozhorčená. Nedostávame dôstojnosť, korupcia je na najvyšších postoch. Za tú hodinu sme vytvorili cez telefón udalosť na sociálnej sieti a aj popis," opisuje Karolína. Pochod začne presne o 17:00 v utorok, teda 18.apríla. Konať sa bude na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave. Trasa bude viesť od Hviezdoslavovho námestia - cez Jesenského, Štúrovej až po Námestie SNP. 

Záujem verejnosti je naozaj obrovský. Na Facebooku je vytvorená udalosť, v ktorej účasť prisľúbilo vyše 10 000 ľudí, 20 000 ľudí prejavilo záujem. Ak sa pochodu naozaj aj zúčastnia, pôjde o jednu z najväčších protikorupčných demonštrácií v histórii Slovenska. Ak sa chcete dozvedieť o pochode viac, čítajte TU. 

Pred pár týždňami sa v Bratislave konal antifašistický pochod. Pozrite sa, ako prebiehal v archívnej reportáži. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy