Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Nielen na horách, nasneží aj na západe Slovenska
Zdielať na

Nielen na horách, nasneží aj na západe Slovenska

BRATISLAVA / Ak ste si vymenili zimné pneumatiky na letné, ešte to môžete oľutovať. Po teplých týždňoch k nám prúdi studený vzduch a dokonca aj nasneží. Nielen na horách, snežiť má aj v nižších polohách. O menšej kalamite hovorí aj meteorologička Mirka Jarošová.

"Zima pritvrdzuje. Podľa pondelkových predpovedných materiálov to vyzerá zle. Nielen studený vzduch na západe, ale dokonca aj snehová pokrývka v nižších polohách v stredu a vo štvrtok. Ak úroda vydržala túto noc, tak potom ďalši mráz v piatok, ale silný vietor môže priniesť skazu aj pri plusových teplotách. Ešte by ma zaujímalo, koľko centimetrov snehu na severe nakoniec napadne, lebo rozptyl v centimetroch podľa jednotlivých modelov je stále veľký. Ale obávam sa, že kalamita bude," hovorí meteorologička Najlepšieho počasia Mirka Jarošová. 

V utorok napadne 15 centimetrov nového snehu na horách. V stredu sa na sneh musia pripraviť aj na západe Slovenska. Bude oblačno až zamračené a na väčšine územia dážď alebo dážď so snehom,od výšky 500 m, na strednom a východnom Slovensku miestami aj nižšie, sneženie. Lokálne budú intenzívne zrážky a v horských oblastiach sa budú tvoriť snehové jazyky. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy