Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Takmer prišiel o 10 000 eur. Za všetko môže status na sociálnej sieti
Zdielať na

Takmer prišiel o 10 000 eur. Za všetko môže status na sociálnej sieti

BRATISLAVA / Muž prišiel o takmer 10 tisíc. Neznámi páchatelia chcú od neho ďalšie peniaze, vec rieši aj polícia.

Mužovi z okresu na severe Slovenska vlani v lete ochorela manželka na rakovinu. Pomoc hľadal na známej sociálnej sieti, kde sa chcel podeliť o svoje pocity s ľuďmi, čo poznajú život s onkologickým ochorením. "Oslovil som chlapov, tí mi neodpovedali vôbec a zo žien odpoveď mi prišla iba z jedného profilu," hovorí muž.

Za tým sa údajne skrýva istá mladá slečna z Banskej Bystrice, ktorá sa po krátkej komunikácii mužovi zverila, že predáva svoje telo, ale chcela by zmeniť život a nájsť si inú prácu. "Každý deň mi z toho profilu prišla správa, že ma prosí o nejakú finančnú pomoc, že sa chce vykúpiť od pasáka," opisuje muž.

Po dlhšom váhaní sa odhodlal a poslal jej na účet najprv 50 eur, neskôr sto, až sa mali e-mailom dohodnúť na finančnej pôžičke. Muž trval na stretnutí, aby sa uistil, že za profilom na sociálnej sieti sa skrýva reálna žena. K stretnutiu vraj nedošlo, iba k sérii telefonátov. Postupne tak mladej žene poskytol sumu, ktorá prevyšovala tisíc eur. Potom sa nečakane ozval údajný pasák dievčiny. "Ona mu ušla, že tým som mu spôsobil škodu a dlhujem mu peniaze," hovorí muž. 

Neznámy požadoval od muža sumu dvetisíc eur, ktorá mu zaručí pokoj. Keďže dievčine predtým posielal peniaze na účet vkladom, páchatelia získali jeho adresu i ďalšie údaje. Neskôr však žiadali ďalšiu tisícku a napokon sa mal do akcie vložiť otec údajného pasáka, ktorý vraj po odchode výkonnej pracovníčky prišiel o skvelý biznis.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy