Oblačno
13°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Počasie ako stvorené na vychádzku, možné sú aj teplotné rekordy
Zdielať na

Počasie ako stvorené na vychádzku, možné sú aj teplotné rekordy

SLOVENSKO / Nech sa dnes budete nachádzať na ľubovoľnom mieste Slovenska, všade si vás nájde veľmi teplý vzduch, ktorý k nám prúdi od juhu až juhozápadu. Po prednej strane brázdy nízkeho tlaku vzduchu, ktorá je západne od nášho územia, sa k nám približuje zvlnené frontálne rozhranie, ktoré pred sebou tlačí už spomínaný teplý vzduch. Predpoveď priniesla meteorologička Miriam Jarošová.

Dnes sa maximálna denná teplota, najmä na juhozápade Slovenska, dostane skutočne blízko k dlhodobým teplotným rekordom. Teplotný interval sa bude pohybovať od 14 do 18 °C, na severe a najmä na severovýchode bude chladnejšie, od 10 do 14°C. Silno veterno! V nárazoch okolo 70, na horách až okolo 90 km/h.

V nedeľu sa začne počasie meniť. Pribudne oblačnosti, už okolo poludnia sa môžu objaviť zrážky. Tie budú prevažne na severe a východe krajiny, budú dažďové. Denná teplota sa samozrejme zníži, počítajte s teplotou od 11 do 16 °C. Naďalej silno veterno, v nárazoch až okolo 65 km/h, na horách stále víchrica. Vietor bude slabnúť až v podvečerných hodinách.

Oblačnosť a zrážky sa naplno prejavia začiatkom budúceho týždňa. V pondelok nás čaká zamračená obloha, na mnohých miestach bude pršať, od asi 1100 m snežiť. Denná teplota od 7 do 12 °C. Premenlivý charakter počasia bude, podľa dnešných predpovedných materiálov, aj v utorok a stredu. "Približuje sa jar do našich končín, takže premenlivé počasie má u nás na svoj "výskyt" nárok," uzatvára Miriam Jarošová, meteorologička Najlepšieho počasia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy