Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Chirurg, ktorý mal robiť nelegálne plastiky, údajne opäť operuje
Zdielať na

Chirurg, ktorý mal robiť nelegálne plastiky, údajne opäť operuje

BRATISLAVA / Pred pár mesiacmi otriasol Slovenskom škandál, ktorého hlavným aktérom bol plastický chirurg Yassin Ghazi. Dôvodom boli údajne zbabrané operácie a to, že mal operovať bez povolenia. Denníku Nový čas sa podarilo zistiť, že operuje ďalej. Dokazovať by to malo video, ktoré nakrútila redaktorka denníka priamo v jeho ambulancii.

Redaktorka prišla na jeho kliniku ako pacientka a snažila sa zistiť, či aj on osobne napriek zákazu operuje. Okrem konzultácie jej ukázal aj množstvo fotografií svojich zákrokov. Ešte viac ju však šokovalo jeho otvorené priznanie, že dokonca aj v ten deň operoval. TV JOJ sa s redaktorkou Nového času spojili, aby podrobne opísala stretnutie na klinike, ktorá má uložený zákaz poskytovať akékoľvek zdravotnícke zákroky. "Som si narýchlo vymyslela, že hľadám doktora Ghaziho kvôli plastickej operácii. Dosť mi pritom pomohla jazva, ktorú mám na tvári, takže moja verzia bola uveriteľnejšia a tým pádom ma pozval dnu. Sme zistili, že pán Ghazi naďalej ordinuje a má celý január zabukovaný," povedala Paula Kentošová redaktorka Nového Času.

Debatu o tom, či má na zákroky licenciu podľa slov redaktorky zľahčoval. Dokonca hovorila o tom, že pôsobil tak dôveryhodne, že sa mu dalo veriť. "On mi vysvetlil len tak medzi rečou, že mu chýba nejaký slovenský certifikát, ale pritom má svetové certifikáty, ktoré dokazujú, že je jeden z najlepších na svete, na Slovensku učí veľa lekárov a podobne. A že naozaj sa nie je čoho báť, že vážne patrí k najväčším. Dokázal človeka tak zmanipulovať, že mu človek veril. Veril mu, že naozaj má tie osvedčenia," dodala Paula Kentošová.

Po návšteve u plastického chirurga kontaktovala ihneď Bratislavský samosprávny kraj. "Kontrola sa týkala dodržiavania zákazu, ktorý sme vydali 3.10.2016, ale nakoľko ešte stále prebieha správne konanie, bližšie informácie nebudeme poskytovať," povedala Lucia Forman hovorkyňa BSK. Ak sa podľa právnika preukáže, že to, čo je na videu, je pravda, klinika má problém. "V prípade, že je naďalej poskytovaná zdravotná starostlivosť, tak môže Bratislavský samosprávny kraj uložiť pokutu až do výšku 33 000 eur, a súčasne je tu podozrenie, že tu dochádza k páchaniu trestného činu neoprávneného podnikania," povedal Marek Benedik advokát.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy