Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Takéto počasie bude na Silvestra a Nový rok! Dobre sa oblečte
Zdielať na

Takéto počasie bude na Silvestra a Nový rok! Dobre sa oblečte

BRATISLAVA / Piatkové ráno bolo studené a studené bude aj sobotňajšie ráno. Na Slovensko totiž prišiel studený, pôvodom arktický vzduch a pri vysokom tlaku vzduchu a utíšení vetra teplota klesá.

Na miestach s jasnou oblohou a snehovou pokrývkou na severe nášho územia a v dolinách a kotlinách do sobotného rána teplota poklesne na -12 až -18°C. Starý rok sa rozlúči s nami slnečnou oblohou a teplotou od -4 °C na severe krajiny, dolu na juhu čakajte do 3 °C.

Teplota  prudko klesne

Mnohí z nás pôjdu oslavovať na námestia. Počítajte ale s rýchlym poklesom teploty pod nulu. Teplota v týchto dňoch začína klesať už po západe slnka, čo je pár minút po štvrtej hodine poobede. Na západe už okolo šiestej hodiny večer bude do -3°C, na Kysuciach a Orave bude už do -9°C. Do rána bude teplota klesať nižšie, na -4 až -10 na juhozápade, ale na severe, v dolinách a kotlinách pri vyjasnení a snehovej pokrývke bude od -11 do -17°C.

Slabé sneženie

Nový rok bude zrána hmlistý alebo zamračený s nízkou oblačnosťou a slabo môže snežiť. Bude toho ale málo. Denná teplota bude v intervale od -1 do 4, na miestach s hmlou bude chladnejšie, od -5 do -1°C. 
Do nového roku vstúpime s častejšími hmlami alebo nízkou oblačnosťou, trochu sa zmiernia nočné mrazy, cez deň bude teplota vystupovať do 4 °C. V stredu by sa malo na našom území objaviť sneženie, ale iba na severe krajiny. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy