Zatiahnuté
24°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Predpoveď: Studené dni a silný vietor na celom Slovensku
Zdielať na

Predpoveď: Studené dni a silný vietor na celom Slovensku

SLOVENSKO / Po noci, ktorá priniesla sneženie na sever a východ Slovenska, sa môžeme tešiť na studený deň s vetrom, ktorý ešte bude zvyšovať pocit chladu. 

Už v noci poriadne fúkalo a silný, severozápadný až severný vietor, bude pokračovať aj dnes. Stále je potrebné počítať s nárazmi v nižších polohách až do 75-80 km/hod, od stredných horských polôh bude silný vietor, v nárazoch až okolo 110 km/hod. 

Nedeľa bude v západnej polovici so zmenšenou oblačnosťou a bez zrážok, na severe a východe bude oblačno až zamračené a tu počítajte s prehánkami, prevažne snehovými. Dážď so snehom, prípadne dážď, sa bude vyskytovať iba do 300 m. "Pretože k nám zateká studený, pôvodom arktický vzduch, denná teplota bude nízka, od -4 do 0 na severe a východe, na západe a juhu stredného Slovenska bude maximálne do 5-6 °C," vysvetľuje meteorologička Miriam Jarošová. 

Silný vietor

Studený vzduch sa naplno prejaví na horách, kde pri zamračenej oblohe a prehánkach bude vo výške 1 500 m okolo poludnia iba od -9 do -13°C. Pozor na vietor!
Zimné  počasie ale nekončí! Vietor síce bude k večeru slabnúť, no chladný vzduch, ktorý k nám natiekol, si koná svoju prácu. Pri utíšení vetra, vyjasnení a snehovej pokrývke bude teplota v noci klesať a klesať. Pondelkové ráno do -9, ale v utorok ráno môže byť teplota od -3 do -8, na miestach so snehovou pokrývkou od -10 do -15 °C. 
Oteplenie sa chystá v druhej polovici týždňa, ale objavia sa hmly, ktoré vydržia aj po celý deň. 
Viac v Najlepšom počasí každý večer na JOJ. 

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy