Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Nahnevaný Slovák sa s exekútorom nemaznal, priniesol mu 5 000 eur v jednocentovkách
Zdielať na

Nahnevaný Slovák sa s exekútorom nemaznal, priniesol mu 5 000 eur v jednocentovkách

Zdroj: Facebook/ Nekŕmte nás odpadom

DETVA / Originálnym spôsobom sa pomstil Detvanec exekútorovi. Svoj dlh vo výške takmer 5 000 eur prišiel splatiť v jednocentových minciach. Hotovosť nielenže neprijal exekútor, peniaze podľa jeho vlastných slov neprevzala ani banka. Ako píšu aktuality.sk, exekútor tvrdí, že peniaze neodmietol.

Milan z Detvy svoj postup aj s fotografiami zverejnil na sociálnej sieti. Príspevok doteraz zdieľalo viac ako 500 ľudí.

Presne 4 648,07 eur

"Presne to bolo 4 648,07 eur v hotovosti - v jednocentových minciach, dovedna 930 vreciek balených a zapečatených Národnou bankou Slovenska," píše na sociálnej sieti nahnevaný Slovák.

Exekútor, "súdruh" Debnár z Detvy, dal na neho podľa jeho vlastných slov protizákonne exekúciu, počas súdnych jednaní. Jeho zamestnankyne súhlasili, aby ju vyplatil v hotovosti. Podľa Milana bolo jedno či v bankovkách alebo minciach. Exekútor ich podľa tvrdení občana nechcel prijať. Dodal, že ho odmietli aj v banke.

Exekútor sa bráni

Zákon nehovorí, koľko mincí je fyzická či právnická osoba povinná prijať. Nad 50 kusov už platbu môže odmietnuť každý okrem bánk a Národnej banky Slovenska. Exekútor navyše tvrdí, že peniaze neodmietol.

„Povedal som tomu pánovi, aby mi peniaze vložil na účet. Ja nemám žiadne prístroje ani prostriedky na to, aby som si overoval počet alebo pravosť mincí. Navyše, s vkladom hotovosti sú spojené nemalé poplatky pre veľké množstvo mincí,“ povedal pre Aktuality.sk exekútor Ján Debnár z Detvy. 

Prípad sa skončil dobre. Na druhý deň Milan z Detvy prišiel podľa slov exekútora Debnára opäť a peniaze priniesol v papierovej podobe. Vložil ich do banky s oveľa nižším poplatkom, aký by to bolo za mince.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy