Oblačno
16°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Vodič poškodil návestnú tabuľu. Opravu vyčíslili na 96 tisíc eur
Zdielať na

Vodič poškodil návestnú tabuľu. Opravu vyčíslili na 96 tisíc eur

BRATISLAVA / Pred siedmimi rokmi sa v Bratislave na diaľnici stala kuriózna dopravná nehoda. Nikto sa pri nej nezranil, ale vodič nákladiaku poškodil návestnú tabuľu. Ešte kurióznejšia situácia nastala, keď Národná diaľničná spoločnosť vyčíslila škodu.

Vodič nákladného auta poškodil tabuľu s otáčacím mechanizmom. Mal platnú poistku, no poisťovňa zažila šok. Národná diaľničná spoločnosť si za opravu pýta 96 tisíc eur.

Poisťovňa vyčíslenú čiastku odmieta vyplatiť. Cena opravy tabule sa im zdá astronomická.

Dokazovanie na súde

Došlo preto na dokazovanie na súde, no aj to podľa zástupcov poisťovne viazne.

"V podstate zo strany poisťovne tento nárok doposiaľ nebol uznaný a to z dôvodu, že zo strany žalobcu neprišlo k zdokladovaniu rozsahu poškodenia napriek tomu, že sme ich aj zo strany súdu vyzývali," uviedol právny zástupca poisťovne Michal Tokár.

Poisťovni prišla len faktúra za výmenu tabule za novú. Počas procesu sa ale preukázalo, že tabuľa bola len opravená a to za skoro šesťcifernú sumu.

Nová je lacnejšia

Televízii JOJ sa podarilo zistiť, že cena novej tabule s otáčacím mechanizmom sa pohybuje okolo 40 000 eur. Zástupcovia poisťovne žiadali na súde o preukázanie konkrétnych nákladov. Zatiaľ sa nedočkali.

"S výnimkou fakturovanej sumy tam neexistujú žiadne doklady, ktorý by dokladovali rozsah poškodenia," dodal Tokár.

Päťročný spor

Národná diaľničná spoločnosť sa ku kauze vyjadrila stroho.

"Vzhľadom k tomu, že súdny spor stále prebieha a v záujme vyhnúť sa možnému ovplyvňovaniu nezávislého a nestranného rozhodnutia príslušného súdu sa Národná diaľničná spoločnosť k priebehu sporu nebude vyjadrovať," píšu vo svojom stanovisku.

"Spor prebieha od roku 2011, čiže v podstate päť rokov," dodáva Tokár.

Vodič poškodil návesnú tabuľu. Diaľničná spoločnosť vyčíslila opravu na 96 tisíc eur, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy