Zatiahnuté
11°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Richard Sulík sa stretol s Borisom Kollárom, rokovali o vláde
Zdielať na

Richard Sulík sa stretol s Borisom Kollárom, rokovali o vláde

BRATISLAVA / Predseda strany Sloboda a Solidarita Richard Sulík verí, že sa posunuli o krok vpred k širokej stabilnej koalícii, ktorá bude mať 87 mandátov. Povedal to dnes po neformálnom stretnutí s Borisom Kollárom, predsedom strany Sme rodina - Boris Kollár.

"Pokladám zo povinnosť urobiť všetko pre to, aby vznikla pravicová vláda slušných ľudí, ktorá nebude toľko kradnúť," konštatoval Sulík. Voliči podľa neho rozhodli, že nechcú vládu Roberta Fica a najmä nechcú oligarchov, ktorí sú za ním.

Vytvorenie stredopravej koalície

Kollár Sulíkovi potvrdil záujem na vytvorení stredopravej koalície. Sme rodina podľa jeho slov nemá záujem o akýkoľvek post v exekutíve. Ak by napríklad podľa koaličnej zmluvy mali strane Sme rodine pripadnúť dva rezorty, Kollár ponechá na Sulíkovi, ako s nimi naloží.

"Nemáme žiadne nároky smerom k ministerstvám. Sme ochotní ísť do koalície, do koaličnej rady, aby sme ustrážili veci, ktoré sme sľúbili voličom, a aby sme mali kontrolu nad tým, nech nie sú kauzy ako teta Anka a podobne," povedal Kollár.

Naplnenie sľubov

Prioritou je pre neho naplniť sľuby, ktoré dal voličom, najmä schválenie exekučnej amnestie, zrušenie doplatkov za lieky pre matky a seniorov, alebo zákony, ktoré by reálne postihovali problematických neprispôsobivých občanov.

Sulík po rokovaniach so štyrmi lídrami stredopravých strán – Most-Híd, OĽaNO-NOVA, Sieť a Sme rodina - Boris Kollár na margo stretnutí konštatoval, že sa darí hľadať spoločný prienik programov a cieľov. S predsedom Slovenskej národnej strany Andrejom Dankom sa Sulík stretne po tom, ako dostane poverenie na zostavenie vlády od prezidenta v prípade, že Robert Fico kabinet nezostaví.

Richard Sulík sa stretol s Borisom Kollárom, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy