Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Šofér si z cesty spravil pretekársku dráhu. Rútil sa 240 km/h
Zdielať na

Šofér si z cesty spravil pretekársku dráhu. Rútil sa 240 km/h

VÝCHOD SLOVENSKA / Jeden sa ponáhľal pre nové evidenčné čísla a druhý so psom k veterinárovi. Takto zneli výhovorky cestných pirátov, ktorých chytila hliadka kobry na východe Slovenska. Jeden z vodičov si z cesty spravil pretekársku dráhu. Policajti mu namerali 240 kilometrovú rýchlosť. Obaja vodiči dostali od policajtov maximálnu výšku pokuty.

Vodič čierneho Mercedesu, bez evidenčného čísla, išiel po diaľnici D1 v smere z Prešova do Košíc, kde je povolených 130 km/h. Šofér postupne pridával až nakoniec pritlačil pedál plynu na 241 kilometrov. Keď ho policajti zastavili a opýtali sa ho, prečo išiel tak rýchlo, tak mal pripravenú výhovorku.

"Odpovedal, že sa ponáhľal prihlásiť vozidlo do evidencie motorových vozidiel," informuje policajný viceprezident Ľubomír Ábel.

Pokuty vo výške 800 eur

Na mieste zaplatil najvyššiu možnú pokutu 800 eur. Rovnakú sumu policajti uložili aj vodičovi sivého Volkswagenu, ktorý viackrát ohrozoval ostatných vodičov. Tí sa mu museli uhýbať, keď predbiehal, čím vytváral nebezpečné situácie.

Samotný radar kobry mal čo robiť, aby ho na ceste prvej triedy v smere z Rožňavy do Košíc dobehol. Vodič miestami išiel viac ako 180 km/h. V obci Drienovec, kde je povolená 50, jazdil rýchlosťou 148 kilometrov za hodinu.

Návšteva u veterinára

"Odpoveď, prečo prekročil rýchlosť, bola u neho ešte cynickejšia, pretože trval na tom, že vo vozidle viezol svojho psa a že sa ponáhľa k veterinárovi," hovorí Ábel.

Cestných pirátov v porovnaní s minulým rokom ubúda. Počet hliadok zostáva. Policajti kontrolujú predovšetkým miesta, na ktoré ich upozorňujú samotní vodiči.

Reportáž o cestných pirátoch spracoval redaktor Ján Baček:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy