Jasno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Cestná pirátka sa na diaľnici rútila 193 km/h, pokutu nezaplatila
Zdielať na
Krimi

Cestná pirátka sa na diaľnici rútila 193 km/h, pokutu nezaplatila

BRATISLAVA / Cestnú pirátku na Porsche chytili policajti pred horským priechodom Soroška, Košičanka sa ponáhľala do Bratislavy.

Dvadsaťpäťročná šoférka mala ťažkú nohu na plyne, policajti jej namerali 168 kilometrov za hodinu v úseku s maximálne povolenou rýchlosťou mimo obce 90 km/h a o pár sekúnd až 193 km/h, čím prekročila rýchlosť o 103 km/h.

Do vyplatenia 800 eurovej pokuty má zadržaný vodičský preukaz. Pravidlá cestnej premávky neporušila po prvýkrát, jej prekročenie rýchlosti už riešili.

Pokutu neuhradila

"Za tento priestupok bola vodičke uložená pokuta vo výške 800 eur. Keďže pokutu na mieste nevyplatila, až do vyplatenia pokuty jej bol zadržaný vodičský preukaz," informuje Mésarová.

Vlani v Košickom kraji vodiči do 24 rokov spôsobili 157 dopravných nehôd. Z celkového počtu 1 726 nehôd je to 11 percent. Tridsaťsedem z nich bolo pod vplyvom alkoholu.

Rýchla jazda sa podpísala pod 50 dopravných nehôd, ktoré mladí šoféri zavinili. Vodiči s vodičskou praxou od troch do piatich rokov spôsobili 125 dopravných nehôd, v 37 bola príčinou nedovolená rýchlosť jazdy.

Reportáž spracovala redaktorka Janette Rákošová:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy