Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Cestný pirát zaplatil pokutu 800 eur a pokračoval v jazde
Zdielať na
Krimi

Cestný pirát zaplatil pokutu 800 eur a pokračoval v jazde

KOŠICE / Za obcou Ďurďošík v košickom okrese chytili policajti vodiča, ktorý sa rútil rýchlosťou 171 kilometrov za hodinu. Cestnému pirátovi zadržali vodičský preukaz. To však len dovtedy, kým nezaplatí pokutu.

Košičana rútiaceho sa na mercedese zastavili policajti na ceste za obcou Ďurďošík, a to na úseku, kde je mimo obce povolená maximálna rýchlosť 90 kilometrov za hodinu.  Vodič ale prekročil rýchlosť o 81 kilometrov, namerali mu rýchlosť 171 kilometrov za hodinu.

Nezaplatil, je bez vodičáku

"Za tento priestupok mu bola na mieste uložená bloková pokuta vo výške 800 eur a keďže na mieste pokutu nezaplatil policajti mu zadržali vodičský preukaz do vyplatenia pokuty," informoval košický policajný hovorca Alexander Szabó.

O tom, že ide o nezodpovedného vodiča svedčí aj fakt, že už v uplynulom roku mu bolo uložených  celkom 6 pokút, z toho dve za prekročenie povolenej rýchlosti.

"Ja hovorím stále, že aký je človek v reálnom osobnom živote, tak taký sa následne potom ukazuje aj ako vodič," povedal majiteľ autoškoly Vladimír Renner.

Zaplatil, šoféroval ďalej

Ak ale vodičovi policajti namerajú extrémnu rýchlosť a na mieste pokutu zaplatí, žiadne ďalšie sankcie mu nehrozia.

Tak  ako v prípade  vodiča, ktorý  za obcou Petrovce nad Laborcom uháňal 204–kilometrovou rýchlosťou na mieste, kde je povolená stokilometrová rýchlosť. Vodič dostal pokutu 800 eur. Keďže ju na mieste vyplatil, policajti ho nechali ísť.

"Vodičský preukaz mu nebol zadržaný, pretože blokovú pokutu na mieste vyplatil a nebol zákonný dôvod na jeho ďalšie zadržanie," informuje hovorca policajného zboru Alexander Szabó.

Novela zákona

Od 1. januára platí novela zákona, podľa ktorej  už prekročenie rýchlosti o 20 kilometrov v obci a 30 kilometrov mimo nej sa po novom neposudzuje ako porušenie pravidiel cestnej premávky závažným spôsobom.

"Keď niekto má peniaze a v prípade, že  prekročí rýchlosť hoci aj o 100 kilometrov a 200 km za hodinu , tak je si vedomý toho, že keby ho namerali, tak v rámci blokovej pokuty zaplatí maximálne 800 eur," dodáva Renner.

Reportáž spracovala redaktorka Janette Rákošová:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy