Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Opitý Pražan (18) bez vodičského preukazu nabúral do policajtov
Zdielať na

Opitý Pražan (18) bez vodičského preukazu nabúral do policajtov

PRAHA / Policajti prenasledovali cestného piráta, ktorý unikal ulicami Prahy a po zadržaní bolo hliadke jasné, prečo. Nikdy nemal vodičský preukaz a podľa policajtov mal vypité.

Policajnú hliadku na seba upozornil 18-ročný šofér neplynulou jazdou. Keď ho chceli policajti zastaviť, šliapol na plyn a začala niekoľkokilometrová naháňačka. Muž prešiel niekoľkokrát na červenú.

"Prechádzal cez krajnice, plné čiary a nakoniec skončil mimo cesty," informuje hovorca polície v Prahe Tomáš Hulan.

Pasca

Keď sa do prenasledovania zapojili ďalšie hliadky, cestný pirát sa dostal do pasce. Obkľúčili ho policajné autá. Nevzdával sa, chcel újsť za každú cenu, do jednej policajnej hliadky narazil, aby si prebúral cestu ďalej.

"Prešetrovanie ako také, je na začiatku, ale nemôžeme vylúčiť, že nemôže byť stíhaný napríklad pre násilie proti úradnej osobe," pokračuje Hulan.

Alkohol pred jazdou

Ďaleko už ale čerstvo 18-ročný šofér nedošiel. Vodičský preukaz nepredložil, pretože nikdy žiaden nemal, naviac bol pod parou. "Šofér nafúkal 1,5 promile. Výsledky ďalších orientačných dychových skúšok mali narastajúcu tendenciu, čo znamená. že šofér požil alkohol bezprostredne pred jazdou," dodáva hovorca polície.

Na mieste bol redaktor Martin Krpač:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy