Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Čislák podal trestné oznámenie za šírenie poplašnej správy o zdravotníctve
Zdielať na

Čislák podal trestné oznámenie za šírenie poplašnej správy o zdravotníctve

Zdroj: SITA

ŽILINA / K pondelku odišlo zo slovenských nemocníc 540 sestier. Informoval o tom na brífingu minister zdravotníctva SR Viliam Čislák. Minister zdravotníctva podal trestné oznámenie za šírenie poplašnej správy.

"Ľudsky mi je to veľmi ľúto, ale musím povedať, že zdravotná starostlivosť pre všetkých občanov, pre všetkých pacientov, a teda aj v Žilinskom kraji, aj v Prešovskom kraji, je plnohodnotne zabezpečená. Zabezpečujeme adekvátnu zdravotnú starostlivosť, bezpečnú pre pacienta a bezpečnú pre zdravotnícky personál," povedal minister.

Šéf rezortu zároveň podal trestné oznámenie za šírenie poplašnej správy. Čislákovi sa totiž nepozdávajú vyhlásenia z ostatných dní o ohrození bezpečnosti milióna pacientov. "V danej veci som podal trestné oznámenie za šírenie poplašnej správy na všetkých tých, ktorí tieto správy v posledných piatich dňoch šírili," doplnil minister.

Ako poznamenal Čislák, akútna zdravotná starostlivosť v Prešove a aj v Žiline je zabezpečená na 100 percent. "Čo sa týka elektívnej, teda plánovanej a dlhodobo plánovanej, v Prešove funguje zhruba na 70 percent a v Žiline funguje tak isto, ale každým dňom sa to mení, pretože riaditelia prijímajú nové sestry," dodal Čislák.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy