Skoro jasno
14°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Bratislava plná exotiky a dobrého jedla. Mesto hostí veľtrh cestovného ruchu
Zdielať na

Bratislava plná exotiky a dobrého jedla. Mesto hostí veľtrh cestovného ruchu

BRATISLVA / Vo štvrtok sa slávnostne otvorili brány medzinárodného veľtrhu cestovného ruchu ITF SLOVAKIATOUR 2016. Otvorením začal už 22. ročník. Záštitu nad podujatím opäť prebralo Ministerstvo dopravy, výstavby, regionálneho rozvoja Slovenskej republiky.

"Cestovný ruch sa v podmienkach Slovenska významne dynamicky rozvíja a v spojitosti s využívaním potenciálu prírody, kultúry a investícií zvyšuje svoju konkurencieschopnosť a je zárukou stabilnejšieho rozvoja," s týmito slovami sa prihovoril návštevníkom a vystavovateľom štátny tajomník ministerstva dopravy výstavby a regionálneho rozvoja František Palko.

"S týmto zámerom Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR už piaty rok podporuje rozvoj destinačného manažmentu prostredníctvom organizácií cestovného ruchu. Pozitívne čísla z roku 2015 odzrkadľujú výsledky dlhoročnej spolupráce a komunikácie s podnikateľskou sférou cestovného ruchu a s profesijnými zväzmi cestovného ruchu," pokračoval.

Odovzdanie ceny

Slávnostné otvorenie zahŕňalo aj odovzdanie ceny pre osobnosť, ktorá svojou činnosťou významne prispela k rozvoju cestovného ruchu. Sekcia cestovného ruchu ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja vyhlásila súťaž v septembri minulého roku a oslovila organizácie cestovného ruchu s celonárodnou a regionálnou pôsobnosťou, aby nominovali osobnosť, ktorá svojou činnosťou významne prispela k rozvoju cestovného ruchu.

Toto ocenenie prebral z rúk štátneho tajomníka F. Palka starosta obce Štrba Michal Sýkora za významný prínos k rozvoju tatranského a podtatranského regiónu, ako aj za propagáciu Prešovského kraja doma i v zahraničí. Program prvého dňa cestovateľského veľtrhu vyvrcholí slávnostným galavečerom, kde štátny tajomník ministerstva dopravy odovzdá ďalšie ocenenia v novinárskej súťaži "Slovensko - pohostinné srdce Európy" a "Súťaži o najlepšiu inováciu v cestovnom ruchu."

Komplexný servis

Veľtrh cestovného ruchu ITF SLOVAKIATOUR 2016 patrí k významným veľtržným podujatiam v rámci krajín V4 a je najväčším podujatím cestovného ruchu v Slovenskej republike.

Veľtrh každoročne prináša komplexný servis pre ľudí, ktorí chcú cestovať do zahraničia alebo spoznávať krásy Slovenska. Prezentuje sa tu portfólio cestovných kancelárií, ako aj turistické informácie sprostredkované zahraničnými centrálami krajín.

Veľtrh cestovného ruchu sa začal, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy