Polojasno
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Briti objavujú krásy Tatier, odporučil ich denník The Guardian
Zdielať na

Briti objavujú krásy Tatier, odporučil ich denník The Guardian

VYSOKÉ TATRY / Na Vysoké Tatry sú stále viac zvedaví britskí turisti. Britský denník The Guardian im dovolenku v slovenských veľhorách odporučil. Výlet na Lomnický štít by turisti vynechať nemali.

Na Lomnickom štíte klesla pocitová teplota počas tohto týždňa na tridsať stupňov pod nulou. "Je tu nádherne, trošku fúka. My sme prišli z Čiech, ale je to zážitok," opisuje turista.

Niekto absolvoval cestu na Lomničák po prvýkrát. "Oplatí sa vidieť, je to krásny zážitok," hovorí slovenská turistka.

Angličania v Tatrách

Vysoké Tatry navštívilo už aj niekoľko Angličanov, ktorí si o nich mohli prečítať v britskom denníku The Guardian. Zaradil ich medzi desať dobrodružných miest, kde by ste sa mali vybrať na dovolenku.

Podľa autorky článku Jane Dunfordovej sú Tatry lacnejšou alternatívou Álp. "Turistické chodníky ponúkajú neopakovateľné prechádzky s 20 vrcholmi vyššími ako 2 500 metrov v celkovej dĺžke 26 kilometrov. Pohľad na majestátne skalnaté vrchy, svieže údolia a trblietajúce sa jazerá sú odmenou za námahu stehenných svalov,“ píše autorka v článku.

Autorka v závere článku pre denník The Guardian uvádza internetové stránky, s ponukou trás, ubytovania a skupinových výletov so sprievodcom.

Prichádzajú v skupinách

"Je ich tu už dosť, prichádzajú vo väčších skupinách, čo nás nesmierne teší," uviedla riaditeľka regiónu Vysoké Tatry Lenka Maťašovská.

Z Londýna prišiel aj Chris. Veľa o nich počul aj čítal. Podľa vlastných slov by tento výlet odporúčal každému. "Nikdy som tak vysoko v horách nebol, chcem sa sem ešte vrátiť a naučiť sa lyžovať," hovorí Chris.

Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy