Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Vianočné Tatry. Zdobí ich nie sneh, ale trblietavá výzdoba
Zdielať na

Vianočné Tatry. Zdobí ich nie sneh, ale trblietavá výzdoba

POPRAD / Pravú zimnú vianočnú atmosféru s metrami snehu a s poriadnym mrázom si neužívajú ani ľudia v okolí Tatier. Výnimočnú majú ale výzdobu, ktorú prichádzajú obdivovať nielen ľudia zo Slovenska, ale i zahraniční turisti.

Mesto pod Tatrami - Poprad - symbolická vstupná brána do Vysokých Tatier vyzerá naozaj reprezentatívne. Obdivovať ho chodia dokonca návštevníci z Prahy.

"Mladí ľudia sa tu radi fotografujú a dokonca i bozkávajú," prezrádza primátor Jozef Švagerko.

Medzi turistami sa ocitol aj Simon, ktorý prišiel za svojou slovenskou až z austrálskeho Sydney. "Moje Vianoce boli stále v poriadne horúcom počasí. Som očarený. Nádherné dekorácie, milá atmosféra, vynikajúce jedlo," pochvaľuje si turista.

Výzdoba - reklama

Mesto Poprad si dalo záležať najmä na výzdobe. "Je to taká naša obchodná značka. Láka nielen domácich, ale naozaj aj veľa iných návštevníkov," dodáva komunikačný manažér Marián Galajda.

Výzdoba vo Vysokých Tatrách je v porovnaní s tou popradskou chudobnejšia. Bielu prikrývku by ocenili nielen milovníci lyžovania, ale aj Austrálčan Simon. "Ja som sa naozaj ešte nikdy snehu nedotkol. Verím ale, že aspoň kúsok nájdem, ak nie, tak mám čo robiť," hovorí.

Tatry nezdobí sneh, ale trblietavá výzdoba, pozrite si reportáž: 

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy