Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Lyžiarska sezóna v Jasnej sa začala, rozšírili zjazdovky
Zdielať na

Lyžiarska sezóna v Jasnej sa začala, rozšírili zjazdovky

JASNÁ / Zimnú lyžiarsku sezónu na Liptove a Horehroní dnes na Chopku otvorili deti prvým zjazdom sezóny. Olympijskí medailisti a majstri sveta následne ozdobili aj najvyššie položený vianočný stromček z drevených lyží.

Nechýbali olympijský víťaz vo vodnom slalome Michal Martikán, bronzový biatlonový medailista Pavol Hurajt, majster sveta v paracyklistike Patrik Kuril a majsterka sveta v kulturistike Dominika Multáňová.

Rozšírené zjazdovky

Správu o otvorení zimnej sezóny ponesie do sveta vo svojich pazúroch orol a tradične jej požehnali aj kňazi zo severnej i južnej strany Chopku. Stredisko Jasná ponúka v tejto sezóne 49 kilometrov zjazdoviek.

"Pre lyžiarov sme rozšírili zjazdovky, pridali sme opäť nové kilometre tratí a zlepšili systém zasnežovania. Počas nasledujúcich mesiacov chceme klientom dokázať, že Jasná má ambíciu konkurovať najlepším európskym strediskám nielen na papieri, ale aj v skutočnosti,“ zdôraznila marketingová riaditeľka strediska Jasná Nízke Tatry Sylvia Artzová.

Najlepšie slovenské stredisko

Koncom novembra si najväčšie slovenské lyžiarske stredisko odnieslo z rakúskeho Kitzbühelu prestížnu cenu World Ski Awards v kategórii najlepšie slovenské lyžiarske stredisko za rok 2015. Získaním tohto ocenenia sa Jasná dostala do spoločnosti 24 najlepších svetových ski rezortov.

Na južnej strane Chopku pripravili prepojením traverzov novú zjazdovku, ktorá bude najdlhšou v Nízky Tatrách. Trať dlhá 6,8 km je vhodná aj pre rodiny s deťmi.

Pozrite si priloženú reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy