Zatiahnuté
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Čo môžu robiť tí, ktorí mali v hoteli Junior rezervovaný pobyt?
Zdielať na

Čo môžu robiť tí, ktorí mali v hoteli Junior rezervovaný pobyt?

TATRY / Populárny hotel s kapacitou 300 osôb a s vysokou obsadenosťou prijímal najmä teraz pred zimnou sezónou objednávky aj na niekoľko mesiacov vopred. Mnoho ľudí sa teraz preto pýta, kam sa obrátiť so zaplateným poukazom na pobyt.

Čo robiť, keď som zálohu alebo celý pobyt zaplatil vopred? Ani majitelia hotela v tejto chvíli nedokážu vyčísliť, koľko je ľudí, ktorí mali pobyt zaplatení vopred, no už sa im nepodarí ich ubytovať.

"Bolo to v počítačoch, ktoré boli v hoteli. Nevieme, či sa ich podarilo zachrániť," tvrdí predseda predstavenstva, Hotely mládeže Slovakia Karol Klobušický.

Vrátenie peňazí

Rádovo ale môže ísť o nemalý počet ľudí. "Kapacita hotela je zhruba 300 ľudí. Neviem vám v tejto chvíli povedať, že koľko izieb už bolo vypredaných," dodáva. Iba cez jeden zo zľavových portálov si pobyt kúpilo niekoľko sto ľudí.

"V súčasnej akcii, ktorú sme mali spustenú, sa predalo vyše 760 kupónov. Všetkým klientom vraciame peniaze v plnej výške a tí, ktorí by si chceli uplatniť pobyt tento víkend, tak sa im snažíme pomôcť pri výbere," hovorí PR manažér zľavového portálu Peter Blažečka.

Poisťovňa

Poisťovňa, v ktorej mal hotel poistený majetok, sa ešte pred úplným uhasením rozhodla uvoľniť vlastníkovi hotela zálohu pre poistné plnenie a bude komunikovať aj s evakuovanými klientami.

"Veci klientov, ktoré sa v čase požiaru nachádzali v hoteli, sú poistené do výšky, ktorú má klient dojednanú a týmto klientom odporúčame, aby nás kontaktovali," povedala riaditeľka PR a marketingu, UNIQA poisťovňa.

Nová práca

V takýchto prípadoch je ale možné využiť aj poistenie domácnosti. "Tie veci, ktoré si obvykle donesiete do hotela, sú časťou domácnosti. Treba pripomenúť, že plnenie nemôžu dostať dvakrát, dostanú to z jednej alebo druhej poistky," tvrdí generálna riaditeľka Slovenskej asociácie poisťovní Jozefína Žáková.

V hoteli pracovalo 65 ľudí, ktorým sa teraz vedenie snaží nájsť novú pracovnú pozíciu. Rovnako sa snažia snažia skontaktovať s rodinou muža, ktorý požiar neprežil.

Reportáž spracovala redaktorka Barbora Jánošová:

Zdielať na

Najčítanejšie správy