Jasno
20°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Hasiči dostali pod kontrolu požiar pred polnocou, v hoteli Junior stále zasahujú
Zdielať na

Hasiči dostali pod kontrolu požiar pred polnocou, v hoteli Junior stále zasahujú

DEMÄNOVSKÁ DOLINA / Už viac ako 32 hodín bojujú v Nízkych Tatrách hasiči s rozsiahlym požiarom hotela Junior. Plamene si vyžiadali jednu obeť. Ďalších osem ľudí skončilo v nemocnici.

Potom ako statik vyhodnotil, že budove je bezpečná, začali hasiči s prácami aj vo vnútri. Pod medenou strechou bolo miestami aj viac ako 300stupňov.

Ťažká technika

"Priestor sme neustále monitorovali termokamerami a vykonávali sme ochladzovanie oceľových konštrukcií, v priebehu dňa sa pri zásahu vystriedalo bezmála sto hasičov," uviedol riaditeľ žilinských krajských hasičov Jaroslav Kapusniak.

Hasiči rozoberali strešnú krytinu a dohášali skryté ohniská aj po zotmení. Požiar dostali pod kontrolu až desiatej hodine večer. Pri strhávaní plechovej strechy použili aj ťažkú techniku zo žilinskej záchrannej brigády.

Štyri milióny eur

Počas celej noci v hoteli pracovali viac ako 40 profesionálnych hasičov. Pomáhali aj dobrovoľníci z Hybe a Liptovského Trnovca. Vodu čerpali z neďalekého jazierka, ktoré slúži na zasnežovanie svahov. 

Škodu, ktorú ničivý požiar napáchal odhadol majiteľ na najmenej 4 milióny eur. Hasiči v hoteli zasahujú stále, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy