Jasno
12°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Ondrej zhorel vo vlastnom byte, polícia pracuje s dvoma verziami vzniku požiaru
Zdielať na

Ondrej zhorel vo vlastnom byte, polícia pracuje s dvoma verziami vzniku požiaru

ĽUBELA / V liptovskej obci Ľubela horel rodinný dom. Hasiči našli v jednej z izieb obhorené ľudské telo - s najväčšou pravdepodobnosťou išlo o majiteľa, 66-ročného Ondreja. Požiar s tragickými následkami sa rozšíril buď od cigarety alebo elektrického ohrievača.

Dym vychádzajúci z okien a spod dverí rodinného domu spozoroval sused približne o pol siedmej, keď sa ráno chystal do hory. Jozef neváhal a vbehol dnu. Ovalil ho hustý, štipľavý dym, a tak len podľa hmatu hľadal svojho suseda. Vedel, že 66-ročný Ondrej spáva v prednej izbe, no nájsť sa mu ho nepodarilo.

"Trikrát som sa pokúšal ho zachrániť, nedalo sa, susedy potom volali hasičov," opisuje sused Jozef.

Dýchacie prístroje

Po príjazde jednotky z Liptovského Mikuláša bol celý dom v plameňoch.  V prednej izbe, až hasiči s dýchacími prístrojmi, našli na zemi obhorené torzo ľudského tela.

Išlo o majiteľa, ktorý tu býval sám, dedinského zvonára Ondreja. "Obhliadajúci lekár sa na mieste k presnej príčine smrti nevedel vyjadriť a z uvedeného dôvodu bude nariadená pitva," informuje hovorca policajného zboru Radko Moravčík. 

Hrozilo, že sa plamene rozšíria ja na vedľa stojaci dom, hasiči, ktorým pomáhali aj miestni dobrovoľníci preto museli pracovať veľmi rýchlo.

Dve verzie

Postupne rozoberali strešnú konštrukciu a vyhadzovali z domu tlejúce veci, ktoré na dvore dohášali. 

Príčina vzniku ničivého požiaru zatiaľ nie je jasná. Hasiči pracujú s dvoma verziami. Buď sa plamene rozšírili z cigarety alebo elektrického ohrievača. Na miesto vyslali aj špeciálnu expertíznu skupinu krajského riaditeľstva zo Žiliny.

"Ondrej žil samotársky život, ale nikomu neubližoval, môžem povedať, že bol dobráčisko a určite si takúto smrť nezaslúžil," tvrdí starosta obce Erik Gemzický.

Na mieste bola redaktorka Veronika Daubnerová:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy