Polojasno
25°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Požiar v Novej Dubnici. V centre mesta horelo auto
Zdielať na
Krimi

Požiar v Novej Dubnici. V centre mesta horelo auto

ILAVA / Obyvateľov Novej Dubnice zobudili hasičské sirény. V centre mesta totiž niekto podpálil zaparkované auto. Nachádzalo sa hneď vedľa letnej terasy a v plameňoch sa ocitla aj jej konštrukcia. Škody presiahli 22 tisíc eur.

Auto taxislužby, zaparkované v tesnej blízkosti kaviarne, náhle pohltil požiar.  Plamene boli také mohutne, že prešli aj na drevenú konštrukciu terasy.

Na mieste boli v priebehu niekoľkých minút hasiči z Dubnice nad Váhom. Požiar rýchlo zlikvidovali, čim zabránili úplnému zničeniu terasy a ochránili pred plameňmi aj vedľa stojace auto.

Konkurenčný boj?

Taxík ale zhorel takmer úplne. Ľudia, ktorí boli svedkami požiaru nepochybujú, že šlo o úmyselné konanie.

"Hodil tam fľašu a utekal preč. Pravdepodobne konkurencia," myslí si obyvateľka mesta.

Zisťovateľ príčin vzniku požiaru napokon potvrdil to, čo mnohí tušili. Auto niekto zapálil úmyselne.

"Polícia začala trestné stíhanie pre prečin poškodzovanie cudzej veci," informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne Pavol Kudlička.

22 tisíc

Neznámy páchateľ pravdepodobne hodil pod taxík zápalnú fľašu. Ľudia, ktorí išli do práce, počuli výbuch a strieľanie pneumatík. "Prišiel som sem a všetko už búchalo a horelo," hovorí obyvateľka obce. "To nie je prvý taxík, ktorý mu zhorel," dopĺňa druhá.

"Požiarom vznikla celková škoda vo výške takmer 22 tisíc eur,"
informoval Kudlička.

Majitelia zhoreného vozidla a poškodenej kaviarne o incidente hovoriť nechceli. To, kto ma požiar na svedomí a či ide o vybavovanie si účtov alebo konkurenčný boj, vyšetruje polícia.

Pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy