Skoro jasno
11°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Šesťčlenná rodina žije v jednej izbe. Nadácia TV JOJ im urobila Vianoce
Zdielať na

Šesťčlenná rodina žije v jednej izbe. Nadácia TV JOJ im urobila Vianoce

ROŽŇAVA / V chatovej osade pri Rožňave v chatrči bez vody a eletriny žila donedávna šesťčlenná rodina. Deti chodievali do školy peši viac ako tri kilometre. Rodina sa už ale presťahovala do prenajatého príbytku, ktorý veľkosťou pripomína malú garzonku. Aj v tejto rodine, ktorá žije v neľahkých podmienkach, sa vďaka anonymnému darcovi podarilo na Vianoce vyčariť úsmev na tvárach.

Vianočné darčeky dostali tieto deti prvýkrát v živote. Rodina žije v neľahkých podmienkach.

"Bývali sme v chate. Nebola tam voda a ani elektrina," hovorí matka Erika Grentznerová.

Šiesti v jednej izbe

Dnes už žijú v lepších podmienkach, no štyri deti a rodičia sa tlačia v jednej spoločnej izbe.

Manželia pracujú na mestskom úrade ako aktivační pracovníci. Peňazí nazvyš nemajú, preto deti slávia každoročne Vianoce bez darčekov. A pritom veľa nečakajú.

"Mne je jedno, čo by to bolo, len aby sme mali kde hlavu zložiť," hovorí dcéra Paťka.

Prvé darčeky

Vďaka anonymnému darcovi a Nadácii televízie JOJ ale deti darčeky dostali. Dostali zimné oblečenie, topánky, ale aj hračky či kozmetiku. Radosť detí i dospelých bola nevídaná.

"Som rád, že majú aspoň niečo. Konečne," priznal otec Jozef Grentzner. "Nikdy také darčeky nedostávali," dodáva Erika Grentznerová.

Kolobežka, moderný tablet, ale aj vysnívané auto na diaľkové ovládanie urobili deťom Vianoce, aké majú ich rovesníci bežne. "Sme šťastnejšie, že máme aspoň nejaké darčeky. Že sme aj my niečo dostali," hovorí dojatá Paťka.

Odkaz darcovi

Deti už môžu ísť do školy moderne oblečené. Nezabudli ani na anonymného darcu, pre ktorého majú odkaz. "Ujo, ďakujeme pekne," ďakuje Damiánko. "Prajeme mu tiež šťastné a veselé," dodáva Paťka.

Šesťčlenná rodina žije v neľahkých podmienkach, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy