Polojasno
22°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Manželia prišli pri požiari o domov. Nadácia TV JOJ im darovala Vianoce
Zdielať na

Manželia prišli pri požiari o domov. Nadácia TV JOJ im darovala Vianoce

PREŠOV / Vďaka tajomnému darcovi a Nadácii televízie JOJ budú mať starší manželia z Prešova krajšie Vianoce. Začiatkom roka totiž prišli pri požiari o strechu nad hlavou. Z podnájmu do podnájmu sa potom presúvali aj so svojimi dospelými dćerami, ktoré nikde nepracovali a žili z ich dôchodkov. Nečudo, že peniaze nestačili. Na ulici strávili niekoľko týždňov a vďaka dobrým ľuďom sa nám podarilo starkých umiestniť v domove dôchodcov. Teraz prišlo na rad malé prekvapenie.

"Bývame v aute ale chodíme sa aj von poprechádzať. Radšej zomrieť ako takto žiť, to nemá význam. Chcem ísť do domova, chcem," povedala začiatkom roka pre televíziu JOJ Mária Kravcová, ktorá sa spolu s manželom a dcérami ocitli na ulici bez strechy nad hlavou.

Redaktor televízie JOJ Vlado Jurek prišiel pre manželov do spomínaného domova dôchodcov a zobral ich na malý výlet. Chcel ich prekvapiť a vystrojiť im Vianoce, aké dlho nemali.

Vytúžený pokoj

Keď ich pozval na Štedrú večeru, pani Mária poznamenala, že predsa s takými vlasmi do reštaurácie nemôže. Preto sa cestou na večeru zastavili v kaderníctve. "U kaderníka som už bola viackrát ale na kozmetika prvýkrát v živote," priznáva Mária Kravcová.

Potom, čo všetko prežili, sú starkí v domove dôchodcov spokojní. Majú všetko, čo potrebujú. Hlavne vytúžený pokoj na staré kolená.

Návštevy dcér

Dcéry, ktoré žili z ich dôchodkov a kvôli ktorým skončili na ulici, ich navštevujú. A to aj napriek tomu, že sa jedna zaprisahala, že nikdy nepríde. Ale zrejme majú svoje motívy. Rodičov lákajú z domova späť.

"Manžela dcéry stále volajú. Ale ja hovorím, že nepôjdem a ani on už nechce ísť," hovorí Mária. Manželia dostali po večeri ešte prekvapenie vo forme darčekov. Snáď aj vďaka tomuto dňu budú mať pekné a pokojné Vianoce.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy