Zatiahnuté
12°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Vlastimil (26) bojuje s rakovinou. Nadácia TV JOJ mu to chce uľahčiť
Zdielať na

Vlastimil (26) bojuje s rakovinou. Nadácia TV JOJ mu to chce uľahčiť

VÍŤAZOVCE / Začalo sa to bolesťami hlavy. Pri vyšetreniach lekári objavili nádor za uchom, ďalší na hlasivkách a teraz tretí na chrbtici. Dvadsaťšesťročný Vlastimil sa ale nevzdáva. Života sa drží zubami-nechtami, aj keď ho neuveriteľne trápia bolesti chrbta. Vďaka anonymnému darcovi a nadácii televízie JOJ sa mu ale bude spať o čosi lepšie.

"Bol to pre nás veľký šok. Ja som tomu proste neverila," hovorí Terézia Ferková.

Rodičia nemohli uveriť, že práve ich syn má rakovinu. "Za uchom mal prvý nádor. Potom mu našli na hlasivkách a teraz aj na chrbtici," vyratúva otec Jaroslav Ferko.

Štyri roky boja

Dvadsaťdva rokov bol Vlastimil zdravý. Zrazu ale nastal zlom. Dnes sú to štyri roky, čo mladík bojuje s onkologickým ochorením. Nepretržite je s ním jeho otec. Liečba je ale nákladná a rodina peniaze nazvyš nemá.

Navyše rodina má aj problémy s bývaním. Strecha im zateká, vymeniť potrebujú aj kotol.

Anonymný darca a nadácia televízie JOJ sa rozhodla rodine pomôcť. Vlastimil dostal vankúš na chrbticu. "Jemu sa veľmi zle leží. Má totiž problémy s krčnou chrbticou. Ja dúfam, že mu ten vankúš pomôže," hovorí mama.

Hudba je liek

Rodičia majú okrem Vlastimila ešte dve dcéry - stredoškoláčky, o ktoré sa musia starať a navyše s mladíkom chodiť aj do nemocnice. "Som tam skoro každý deň. Beriem chemoterapiu a všetko možné," priznáva Vlastimil.

V liečbe mladému mužovi veľmi pomáha hudba. Keď mu to zdravotný stav dovolí, cvičí celé hodiny. "Aspoň osem hodín denne. Niekedy aj viac," hovorí.

Prianie matky: zdravé dieťa

Rodina napriek ťažkému zdravotnému stavu svojho syna verí, že sa Vlastimil uzdraví. "Hudba je môj najväčší liek," dodáva mladík.

"Keby som mohla, pomohla by som mu. Každá matka by chcela, aby jej dieťa bolo zdravé," smutne konštatuje Terézia Ferková.

Vlastimil sa života drží zubami-nechtami. Verí, že nad rakovinou zvíťazí, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy