Polojasno
17°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Kauza Adamka: Nemocnica sa s rodinou dohodla na odškodnom, vyplatí 480 tisíc
Zdielať na

Kauza Adamka: Nemocnica sa s rodinou dohodla na odškodnom, vyplatí 480 tisíc

TRNAVA / Činnosť alebo nečinnosť zdravotného personálu na pôrodnej sále môže mať desivé následky ako poškodenie mozgu či detská mozgová obrna. Takým prípadom je aj malý Adamko narodený v Trnave. Rodina sa s nemocnicou dohodla na odškodnom.

Rodina malého Adamka pôvodne žiadala od trnavskej nemocnice odškodné vo výške viac ako 800 tisíc eur. Nakoniec sa mimosúdne dohodli na čiastke 480 tisíc.

"Nebudeme sa k tomu vyjadrovať a ďakujeme za rešpektovanie nášho súkromia," povedal chlapcov otec.

"Nám je v prvom rade ľúto, že chlapček a jeho rodina sú v tejto situácii. Bohužiaľ, nevieme vrátiť čas a zdravie chlapcovi. Preto sme hľadali možnosti ako rodine pomôcť, v čom nám čiastočne pomohla aj naša poistná zmluva," konštatuje hovorca nemocnice Matúš Stračiak.

Pokuta

Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou potvrdil porušenie zákona zo strany nemocnice. Odškodné ale nerieši. "Úrad uložil finančnú pokutu vo výške 4 000 eur," ozrejmuje hovorkyňa úradu Soňa Valášiková.

Malý Adamko utrpel pre pochybenie pôrodného tímu závažné a trvalé poškodenie mozgu. Väčšina personálu už v nemocnici nepracuje.

Dohodli sa

Rodina sa podľa mimosúdnej dohody zaviazala zdržať sa akýchkoľvek negatívnycb komentárov na adresu nemocnice.

Zároveň súhlasili s tým, že po vyplatení finančnej čiastky si už nebudú uplatňovať žiadne ďalšie nároky. Kauza ale nie je na konci.

"Pre nás toto neznamená koniec prípadu. Budeme sledovať naďalej prebiehajúce trestnoprávne konanie voči jednotlivým osobám, ktoré sú za to zodpovedné. Budeme vymáhať peniaze aj my," uzavrel Stračiak. 

Nemocnica sa s rodinou dohodla na odškodnom, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy