Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
V lese nad Miklušovcami sa stratil Juraj (83), domov sa vrátil stopom
Zdielať na

V lese nad Miklušovcami sa stratil Juraj (83), domov sa vrátil stopom

MIKLUŠOVCE / Veľká pátracia akcia v lese v Miklušovciach (okres Prešov) sa skončila šťastne. Trojica mužov z Prešova sa vybrala na huby, no jeden z nich sa stratil. Po 83-ročnom Jurajovi pátralo viac ako 30 policajtov aj dobrovoľníci z dediny.

Policajti, služobné psy aj dobrovoľníci z dediny prehľadávali les nad dedinou. Stratil sa tam 83-ročný Juraj. "Išiel som sa zrazu bola tma," opisuje dôchodca.

Bez stopy

Ani po hodinách pátrania nemali po Jurajovi žiadne stopy. Vonku sa už stmievalo a na miesto, odkiaľ spolu s kamarátmi vyrazili, sa stále nevracal.

Hľadali ho celé popoludnie. Večer po devätnástej hodine, keď už bola tma, pátraciu akciu ukončili. "Ja som bol na poľnej ceste a oni ma hľadali na hlavne, tak sme sa rozišli," hovorí Juraj.

Stopol si auto

Po hodinách blúdenia po lese, nezvestný muž sám našiel cestu späť do dediny a vrátil sa do Prešova. Bolo pred polnocou, keď prišiel domov.

Juraj išiel domov stopom. Domov ho priviezol mladý Prešovčan, ktorému je veľmi vďačný. Dôchodca berie svoj zážitok s úsmevom. Na hríby ale tak skoro zrejme nepôjde. "Nie. Som povedala, že nikdy v živote. Kým budem žiť," hovorí Jurajova partnerka Anna.

Ďakuje...

Dôchodcu pri srdci hreje, že domov sa nevrátil naprázdno i to, že dobrí ľudia ešte nevymreli. Oceňuje snahu všetkých, ktorí ho hľadali. A ďakuje najmä mladíkovi, ktorý ho doviezol až domov. "Veľké ďakujem a nech je zdravý a šťastný," dodal Juraj.

Pozrite si priloženú reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy