Skoro jasno
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Ondrej (22) po nehode ušiel. Spolujazdca Andreja (†37) nechal tam, zomrel
Zdielať na
Krimi

Ondrej (22) po nehode ušiel. Spolujazdca Andreja (†37) nechal tam, zomrel

MICHALOVCE / Divokú jazdu v okrese Michalovce neprežil 37 ročný spolujazdec Andrej. Auto havarovalo a on utrpel viacero ťažkých zranení. Vodič ho nechal bez pomoci a z miesta nehody ušiel. Policajti našli spolujazdca ležať pri aute až po niekoľkých hodinách.

Nehoda sa stala pred dvomi týždňami okolo druhej hodiny ráno. Dvaja kamaráti sa rozhodli previezť. Cestou ich zastavovali policajti, no vodič na to nereagoval. Šliapol na plyn a začal unikať.

"Počas prenasledovania vodič nezvládol vedenie vozidla, zišiel z vozovky do priekopy, pričom sa dostal na priľahlé pole a aby unikol policajtom pokračoval vo svojej extrémnej jazde," informoval košický policajný hovorca Alexander Szabo.

Posádka sa hliadke stratila z dohľadu, no po chvíli skončila v husto zarastenom poraste. Dvadsaťdvaročný Ondrej z auta vystúpil a odišiel domov. Svojho spolujazdca nechal na mieste nehody.

Ušiel domov

"Prišiel domov v bezvedomí. Nevedel nič, bol opitý a vôbec nič si nepamätal," hovorí vodičov otec.

"Vozidlo bolo nájdené v ranných hodinách na poli v zavlažovacom kanáli medzi kríkmi, pričom vedľa auta sa nachádzala jedna zranená osoba," vyhlásil Szabo.

"Zachránil človeka, vybral ho z auta a dal ho na zem," hovorí otec mladého vodiča.

V tom čase bol vodič  už v nemocnici. Policajti mu hneď po ošetrení dali fúkať.  Od naháňačky vtedy už ubehlo takmer 12 hodín.

"Podozrivá osoba bola podrobená dychovej skúške s negatívnym výsledkom," povedal Szabo.

"Nikdy nepil a raz vypil a toto sa stalo,"
hovorí otec vodiča.

Trestné stíhanie

Lekári ho po pár dňoch prepustili z nemocnice domov. Spolujazdcov zdravotný stav sa ale náhle zhoršil.

"Na tele nebohého bola vykonaná pitva, pričom znalecký posudok ešte spracovaný nebol," informoval Szabo.

Vyšetrovanie tohto prípadu ešte stále nie je na konci. Doteraz nepadlo obvinenie na konkrétnu osobu. "Poverený príslušník začal v danej veci trestné stíhanie pre usmrtenie," dodal Szabo. 

Pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy