Skoro jasno
20°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Poslanci si predvolali ministra hospodárstva pre investície Land Roveru
Zdielať na

Poslanci si predvolali ministra hospodárstva pre investície Land Roveru

BRATISLAVA / Pre pochybnosti okolo investície Land Roveru na Slovensku si ministra hsopodárstva a splnomocnenca vlády Vazila Hudáka predvolali poslanci do národnej rady. Dôvodom pritom neboli iba informácie o pochybnom kupovaní pozemkov. Minister hospodárstva potvrdil, že možné úniky informácií o lokalite investície prešetruje generálna prokuratúra.

"Teší nás, že profesionálne úsilie oboch strán viedlo spoločnosť Jaguar Land Rover k záveru, že Slovensko je atraktívnou krajinou pre investície," povedal premiér Fico. Túto radosť zo začiatku augusta ale následne skalili  informácie, že niekto vopred vedel, kde je plánovaná investícia, na čom môže významne zarobiť.

"Ak toto šetrenie ukáže, že došlo k takémuto nekalému úmyslu, ja osobne z toho vyvodím tvrdé následky," povedal minister hospodárstva Vazil Hudák.

Žiadajú vysvetlenie

Koľko nás bude investícia stáť, chceli vedieť poslanci na hospodárskom výbore. "Aby bolo jasné, na základe akých podmienok sa táto investícia bude realizovať," tvrdí predseda hospodárskeho výboru Ján Hudacký. "Ja sa teším z každého nového pracovného miesta, ktoré na Slovensku vznikne, ale nie za každú cenu," hovorí poslanec Juraj Miškov.

"O tom sú práve tieto týždne, kedy o tom rokujeme. Keď príde k tomu momentu, všetci budete vedieť, aký je ten účet," dodáva splnomocnenec vlády pre strategické investície Viktor Stromček.

"Boli by sme radšej, aj keď už je to bezpredmetné, ak by Robert Fico bol splnil ten sľub a diaľnica do Košíc by stála do roku 2010," myslí si Hudacký. Konkrétne čísla či informácie sa vraj dozvieme až keď budú rokovania definitívne uzavreté.

Tému spracovala redaktorka Lucia Stráňavová:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy