Jasno
22°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Alžbeta (6) má ochrnutú pravú ruku, liečenie je pre rodinu pridrahé
Zdielať na

Alžbeta (6) má ochrnutú pravú ruku, liečenie je pre rodinu pridrahé

NIŽNÁ MYŠĽA / Pravdepododobne to bola chyba lekárov, no šesťročná Alžbetka si následky zrejme ponesie do konca života. Vôbec nevie hýbať pravou rukou. Rodičia sa pustili do veľkého boja a veria, že raz bude zdravá.

Život 6-ročnej Alžbety zmenili komplikácie pri pôrode. "Mala obtočenú šnúru okolo krku a tam bol ten problém," uviedla mama dievčatka Lucia Slovenská.

Poškodený nerv

Pri prvom pohľade jej handicap nepostrehnete. Po chvíli badať, že s jej rukou nie je všetko v poriadku. "Bol poškodený nerv v lopatke a tým ostala ruka ochrnutá," dodáva matka Alžbetky.

Rodina by potrebovala na to, aby bola Alžbetka zdravá, peniaze. "Nemáme financie. Keby sme ich mali, môžeme liečiť dcéru," dodáva Lucia Slovenská.

Lekári dievčaťu veľa šancí na vyzdravenie nedávali. Rodičia sa ale zaťali a išli sa svojim cieľom. Našli súkromnú liečebňu.

Drahé liečenie

Pomohol jej už prvý pobyt, nie je však zadarmo. "Bol to zázrak pre nás. Otvorila ruku, lebo dovtedy ju mala v päsť," dodáva Lucia.

Otec zarába popri práci, aby mohol poskytnúť svojej dcére starostlivosť. "Dvanásť dní stojí 2 500 eur," hovorí Lucia. Podľa otca by bolo ideálne, aby Alžbeta chodila na liečenie každé tri mesiace.

Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy