Jasno
18°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Prezident Andrej Kiska je v nemocnici, v Plzni mu operovali bedrový kĺb
Zdielať na

Prezident Andrej Kiska je v nemocnici, v Plzni mu operovali bedrový kĺb

BRATISLAVA / Prezident Andrej Kiska sa vo štvrtok v predpoludňajších hodinách podrobil operácii v oblasti bedrového kĺbu vo fakultnej nemocnici v Plzni. Informovalo o tom Tlačové oddelenie Kancelárie prezidenta Slovenskej republiky.

Zákrok prebehol štandardne a bez komplikácii. Prezident bol v plnej narkóze. Operatérom Andreja Kisku bol doktor Petr Zeman.

Počas operácie, ktorá trvala približne hodinu a pätnásť minút, hlave štátu odstránili z bedrového kĺbu zápal a výrastok. Z Plzne, kde ho operovali, by mal prezident odísť v sobotu.

Nasledujúce dva týždne bude používať barle.

Bolesti

Andrej Kiska dlhodobo pociťoval bolesť v oblasti bedrového kĺbu, preto podstúpil konzervatívnu formu liečby, ktorá ale nepriniesla želaný výsledok. Bolesti pretrvávali.

Lekári z nemocnice ministerstva vnútra konzultovali jeho stav a vyžiadali si odborný posudok aj od MUDr. Jána Grauzela, podpredsedu Slovenskej spoločnosti pre artroskopiu a športovú traumatológiu.

Dve hodiny v narkóze

Na základe klinických vyšetrení, príznakov a vyčerpaní konzervatívnych možností liečby lekári odporučili prezidentovi operáciu miniinvazívnou endoskopickou technikou na niektorom vysokošpecializovanom pracovisku v zahraničí. Medzi ne patrí aj fakultná nemocnica v Plzni.

Andrej Kiska informoval o plánovanej operácii predsedu Národnej rady Petra Pellegriniho a predsedu vlády Roberta Fica.

Prezident Andrej Kiska je v nemocnici, v susedných Čechách mu operovali bedrový kĺb, pozrite si video:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy