Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Predali koňa, aby splatili dlh. Potom im pomohli iní
Zdielať na

Predali koňa, aby splatili dlh. Potom im pomohli iní

VYŠNÝ HRUŠOV / Ľudia z Vyšného Hrušova museli predať milovaného koňa, aby vyplatili dlhy. Presne 615 eur im ale ukradol údajne mladík z dediny. A hoci ani on, ani jeho rodina nad zúfalcami zľutovania nemala, všetko sa aj tak skončilo šťastne – a to iba vďaka dobrým ľuďom nielen zo Slovenska.

"Ja som predal svojho milovaného koňa a teraz nemám ani zviera ani peniaze, a som sa s ním toľko natrápil," hovorí okradnutý Ján. Ten je presvedčený, že jeho peniaze skončili v rukách miestneho mladíka. Aj keď jeho matka o tom nechcela ani počuť, polícia už chlapca začala stíhať.

"Na základe zistených skutočností, polícia vzniesla obvinenie z prečinu krádeže 19-ročnému miestnemu mužovi," tvrdí hovorkyňa polície Jana Migaľová.

Toľko peňazí nevideli

Mladík tak môže v prípade dokázania viny skončiť za mrežami až na 2 roky. Prosby zúfalých ľudí ho síce neobmäkčili, no ich osud nezostal ľahostajný dobrým ľuďom zo Slovenska, aj zo zahraničia.

"Veľmi pekne im ďakujem, že nám pomáhajú," hovorí Ján. Iba vďaka nim dostali okradnutí niekoľkokrát viac peňazí, ako im zlodej ukradol. Muž so ženou toľko peňazí pokope nikdy nevideli a boli z toho takí rozrušení, že jednoducho nevedeli počítať.

"Toľko peňazí som ešte nemal v ruke, tak mám trému, bojím sa. Dlhy dáme do poriadku a sa presťahujeme k deťom do Česka," tvrdí okradnutý Ján.

V obci sa bola pozrieť redaktorka Jana Veľasová:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy