Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Nehoda pri Košiciach. V hlavnej úlohe policajt, ktorý nafúkal viac ako promile
Zdielať na

Nehoda pri Košiciach. V hlavnej úlohe policajt, ktorý nafúkal viac ako promile

KOŠICE / Zdá sa, že istý košický policajt bude mať čo vysvetľovať svojim nadriadeným. Je podozrivý z toho, že spôsobil nehodu, vyhrážal sa vodičovi auta, do ktorého narazil, ušiel z miesta a k tomu aj klamal svojich kolegov. Mal sa vracať z poľovačky, na ktorej neodmietol alkohol.

Zdemolované auto a od vinníka sa dočkal typického krčmového, vulgárneho počastovania. Počul mužský hlas, videl chlapa, no celé sa to zmenilo na ženu.

"Dobre to vymyslel, že naložil ženu a prišiel naspäť," tvrdí vodič zničeného auta Peter. Do Octavie narazilo terénne auto neďaleko Košíc. Žiadna pomoc, len zbabelý útek z miesta činu.

Hodil to na ženu

"On sa spamätal a sa pohol, utekal som za ním až za dedinu. Auto skryl a naspäť prišiel s manželkou, že ona šoférovala," opisuje Peter. "Ja neviem ako sa to stalo, to manželka. Ja som bol doma," povedal údajný vinník nehody.

To, čo podľa vodiča Octavie mohlo manželov viesť k takémuto lacnému klamstvu bolo to, že muž, ktorý sa údajne vracal z poľovačky sa pýši oslovením pán policajt. "Prípadom sa zaoberá inšpekcia MV, preverujeme okolnosti nehody," informuje hovorkyňa policajného zboru Andrea Dobiášová.

Fúkal po dvoch hodinách

Podľa slov vodiča Octavie, bola policajtova manželka v práci, 20 kilometrov od miesta incidentu. "O pol desiatej vraj skončila v robote a nehoda sa stala približne o 21:25," vysvetľuje Peter. Vodičovi zo zničeného auta dali okamžite fúkať.

Mužovi, ktorý sedel za volantom druhého auta a bol opitý, z tohto procesu vynechali. "Fúkal som ja a jeho žena," hovorí vodič Octavie. "Určite mal fúkať, lebo ja viem, že šoféroval on," pokračuje Peter. Po príchode na miesto činu mu dal fúkať dopravný policajt, bolo to 2 hodiny od incidentu. "Aj po opakovanej skúške nafúkal viac ako 1 promile," povedala Dobiášová.

Na mieste bol redaktor Jozef Kačmáry:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy