Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Nočná s PMJ-čkármi. Vodiči jazdia pod vplyvom alkoholu
Zdielať na

Nočná s PMJ-čkármi. Vodiči jazdia pod vplyvom alkoholu

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Spišskonovoveskí PMJ-čkári mali počas noci vycibrený čuch na alkohol. Za necelých 5 hodín uchránili vodičov od dvoch opitých. Prípad jedného z nich len potvrdzuje, že niektorí ľudia sú nepoučiteľní.

Prvý sa zapotil 36 ročný Jozef po nákupe v supermarkete. Sadol do auta a na križovatke sa stretol s hliadkou. Keďže už v minulosti minimálne dvakrát nafúkal  nad jedno promile a policajti vedeli, že nemôže šoférovať, podozrivého vodiča zastavili.

"Policajti pri kontrole zistili, že vodič viedol vozidlo i napriek tomu, že má uložený zákaz viesť všetky druhy motorových vozidiel do mája 2016," informuje hovorkyňa policajného zboru Jana Mésarová.

Na rukách putá

Ich podozrenie sa potvrdilo aj pri fúkaní. Dychovú skúšku síce najprv Jozef odmietal, no nakoniec si to rozmyslel.

Jej výsledok bol do jedného promile. Podľa informácii televízie JOJ sa v minulosti nezdráhal šoférovať ani s viac ako jedno promile. Keďže porušil zákaz šoférovať, dostal putá a ďalej ho už viezli policajti. Policajti dali návrh na vzatie do väzby. Zaujímavosťou je, že Jozef neposadil za volant svoju partnerku. Tá nemala ani zákaz, ani nebola pod vplyvom.

PMJ-čkárom sa  pred treťou nadránom nepozdával štýl jazdy ďalšieho vodiča. Tridsaťosemročného Harichovčana hliadka zastavil blízko mesta. "Policajti mu v dychu namerali 1,65 promile," tvrdí Mésarová.

S PMJ-čkármi strávil celú noc redaktor Matúš Gavlák:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy