Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Dráma v Poprade. Zoltán (19) chcel ukončiť bitku v centre streľbou
Zdielať na
Krimi

Dráma v Poprade. Zoltán (19) chcel ukončiť bitku v centre streľbou

POPRAD / V centre Popradu sa strieľalo. Z diskotéky vybehlo na ulicu niekoľko ľudí. Strhla sa bitka, počas ktorej 19-ročný Zoltán vytiahol zbraň a vystrelil. Svedok, ktorý to videl, zavolal na mestskú políciu.

K prvému incidentu prišlo v centre Popradu. Na miesto ihneď vyrazili mestskí policajti. "Došlo k roztržke medzi dvomi osobami, následne sa pridružili ďalšie osoby," hovorí náčelník MsP Poprada Jaroslav Marušin.

Devätnásťročný Zoltán sa údajne bál o svoju bezpečnosť. Chcel bitku zastaviť, tak vytiahol zbraň a vystrelil do vzduchu. Išlo len o plynovú pištoľ, ktorú mestskí policajti následne zaistili.

Bitkári sa vrátili

Emócie na námestí upokojili, vypočuť bitkárov nemohli. Dvaja mali v dychu dve promile, jeden vyše jedno promile alkoholu. "Nakoľko boli osoby pod vplyvom alkoholu, nemohli sme urobiť žiadne ďalšie úkony. Osoby sme prepustili a budú predvolané a bude sa prípad ďalej riešiť," dodáva Marušin.  

"Máme to zaevidované ako priestupok proti verejnému poriadku, kde osobe v správnom konaní môže hroziť pokuta aj do výšky 500 eur," tvrdí náčelník. Aktérov pri prvom incidente policajti upokojili, krátko pred štvrtou hodinou ráno, polícia na miesto vyrážala opäť.

Stretnutie 40 ľudí

Nehádali sa dvaja-traja, ale približne 40 ľudí. Napriek veľkému počtu po príchode policajtov, nikto nič nevidel a nepočul. "Nikto nechcel podať trestné oznámenia, ani oznámenia o priestupku, preto sme upokojili situáciu a poslali sme ľudí podgurážených alkoholom preč," opisuje Marušin. Podľa informácií televízie JOJ k žiadnym zraneniam nedošlo, oboma prípadmi sa zaoberá štátna polícia. "Vec je momentálne v štádiu preverovania," tvrdí hovorkyňa policajného zboru Jana Migaľová.

Pozrite si reportáž redaktorky Zuzany Pojedincovej:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy