Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Dievča chodilo s modrinami a z bytu bolo počuť krik. Podozrivá z týrania je matka
Zdielať na

Dievča chodilo s modrinami a z bytu bolo počuť krik. Podozrivá z týrania je matka

PRIEVIDZA / Prievidzskí kriminalisti majú na stole ďalší ohavný čin. Matka podľa informácií televízie JOJ celých 5 rokov týrala vlastnú dcéru. Na dennom poriadku boli bitky, dokonca jej odopierala spánok.

Dievčina zverstvá, ktoré na nej páchala vlastná mama, nedokázala vydržať, a tak prišla všetko povedať pracovníčkam na prievidzský úrad práce, sociálnych vecí a rodiny.

Keď začala rozprávať, ako jej mama ubližuje, neverili vlastným ušiam. Podľa susedov boli bitky päsťami a lopárom u nich doma na dennom poriadku. "Často bolo u nich počuť krik a plač. Malá mala modriny všade. Na tvári, na rukách, na nohách, všade," hovorí suseda.

Nenavštívila lekára

Neváhali a okamžite zalarmovali políciu. "Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci týranie blízkej a zverenej osoby," informuje hovorkyňa policajného zboru Elena Antalová.

Dievča bolo podľa informácií televízie JOJ týrané viac ako päť rokov. Mama jej údajne odopierala aj spánok.

Podľa susedov sa dievča muselo prechádzať niekoľko hodín po vonku a mama ju po celý čas kontrolovala. Keď bola chorá, zakazovala jej ísť k lekárovi. Stávalo sa, že jej hlavu topila v polievke. Na jej nohách našli údajne aj rany spôsobené ostrým predmetom.

Pätnásť rokov vo väzení

Mama týraného dievčaťa je stále na slobode. Nie je však vylúčené, že vyšetrovateľ podá o pár dní návrh na jej väzobné stíhanie. "Mama týraného dievčaťa je stále na slobode. Nie je však vylúčené, že vyšetrovateľ podá o pár dní návrh na jej väzobné stíhanie," dodáva Antalová.

"Pokiaľ bude obvinená konkrétna osoba, tejto hrozí 7 až 15 rokov," tvrdí Antalová.  Podľa informácií televízoe vyšetrovateľ mamu dievčaťa už obvinil z týrania. Za svoje skutky sa bude zodpovedať pred súdom.

Téme sa venuje redaktor Pavol Čertík:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy