Skoro jasno
10°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Bitky a týranie. K obvineniu ženu naviedla cirkev a rodina, tvrdí Vincent
Zdielať na

Bitky a týranie. K obvineniu ženu naviedla cirkev a rodina, tvrdí Vincent

HUMENNÉ / Vlastnú manželku bil a nútil k pohlavnému styku. Tak znie obžaloba muža z Humenného. On sa bráni. Tvrdí, že jeho manželku do obvinenia núti rodina a cirkev, ktorú navštevuje.

Údajné týranie sa odohrávalo v jednom z panelákov na sídlisku v Humennom. V domácnosti žili manželia so svojimi maloletými deťmi.

Žena si podľa informácií TV JOJ vytrpela bitky, kopance, nadávky, ponižovanie či nútený pohlavný styk. "Hovorila to, ale nie je to pravda," uviedol obžalovaný Vincent.

"Nepočuli sme výkriky ani bitky," tvrdí jedna zo susediek.

Pol roka vo väzbe

Podľa slov advokátky sa žena k ničomu vyjadrovať nechce. Senát postupne vypočúva desiatky svedkov. Od susedov, cez kamarátov až po príbuzných či učiteľky dcér. "O otcovi rozprávali stále v dobrom," hovorí jedna z učiteliek.

Za údajne týranie manželky si Vincent odsedel pol roka v ústave na výkon väzby. Zmena správania u jednej z dcér nastala, keď jej otca zavreli. "Patrila medzi najlepšie v triede. Zdá sa mi, že zmena nastala až keď zobrali otca," dodáva učiteľka.

Naviedla ju cirkev

Vincent tvrdí, že ženu do jeho obvinení nútili. "Ovplyvnila ju rodina a cirkev, ktorú navštevuje," hovorí Vincent. Humenčan má na krku obžalobu zo zločinu týranej blízkej a zverenej osoby. Hrozí mu až 15 rokov.

Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy