Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Rozruch v osade na východe. Policajti nás dobili, tvrdia miestni
Zdielať na
Krimi

Rozruch v osade na východe. Policajti nás dobili, tvrdia miestni

VRBNICA / V obci Vrbnica (okres Michalovce) došlo k riadnej bitke. Podľa osadníkov si policajti podali každého, kto im prišiel pod ruky. Viacerí museli navštíviť lekára. Krajský policajný riaditeľ ale brutálny zásah mužov zákona rázne odmieta.

Proti policajnému zásahu sa vzbúrila celá osada. Podľa miestnych išlo o brutálny a bezdôvodný útok voči nim.

"Začali ma kopať, no utiekol som do poľa. Išiel ma zabiť. Chytil ma a povedal ´stoj, lebo strelím!´," opisuje jeden z miestnych.

Útoky na nevinných ale polícia odmieta. "Donucovacie prostriedky boli použité v dvoch prípadoch a to práve v Kapušianskych Kľačanoch. Nedošlo ale k žiadnym zraneniam, respektíve nám nahlásené neboli," uviedol košický krajský riaditeľ Juraj Leško.

Policajný teror

Miestni ale tvrdia opak. Podľa ich slov to bol zo strany polície doslova teror. Údajne nebrali ohľad ani na ženy a deti.

"Vrieskali na nich a hovorili im, že keď budú plakať, tak ich zbijú. A tiež rodičov," hovorí jeden z miestnych.

Na obyvateľov zaútočili obuškami, ktoré na telách zanechali stopy. Podľa slov miestnych im ničili i majetok. Viacerí z napadnutých skončili v nemocnici.

"Prijali sme 15 ľudí, z toho jedna bola žena. Mali ľahké poranenia, ktoré si vyžiadali len ambulantné ošetrenie," dodal hovorca siete nemocníc Svet zdravia Tomáš Kráľ.

Akcia 100

Starosta zorganizoval mimoriadnu schôdzu. Prišla celá osada. Všetci svorne tvrdia, že išlo o mimoriadne surový zásah.

"Akcia sto. Aký účel mala táto akcia? Znamená, že dobijete 100 osôb? Toto je demokratický štát?," pýtal sa starosta Jaroslav Tokár.

"Ohradzujem sa voči takým slovám. Je to nezmysel, ktorý niekto chce použiť voči polícii," oponoval Leško.

Krajský riaditeľ považuje akciu za úspešnú. "Celkovo bolo vypátraných 7 osôb, 5 bolo ihneď dodaných do výkonu trestu odňatia slobody," uzavrel Leško.

Brutálny útok policajtov okúsili na vlastných telách obyvatelia osady, pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy