Jasno
14°
Bratislava
Policajt riešil v osade pokutu, miestni ho obviňujú z útoku
Zdielať na

Policajt riešil v osade pokutu, miestni ho obviňujú z útoku

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Policajt išiel do osady v Rudňanoch (okr. Spišská Nová Ves) riešiť dvadsaťeurovú pokutu. Tam mal podľa miestnej rodiny v chatrči zbiť jedného z mladých mužov.

Obecní policajti z Rudnian išli do osady riesiť priestupok. Prípad nakoniec skončil pri ich kolegoch v Markušovciach na obvodnom oddelení.

Rodina Červeňákovcov mala zaplatiť dvadsať eur, za to, že ich pes napadol dieťa. Podľa nich bol jeden z policajtov, ktorí do osady prišli, príliš agresívny a vulgárny. Do potýčky sa mal dostať syn a policajt. "Nadával manželke. Syna to nahnevalo a začal ho fotiť s telefónom," opisuje incident otec rodiny Vojtech Červeňák.

Policajt mu mal vykopnúť telefón z ruky. Ďalší kopanec mal chlapec dostať, keď sa pre telefón na zemi zohol.

Slovo proti slovu

Zasahujúci policajti majú na incident iný názor. "Napadol ma muž z osady. Udrel ma oboma rukami do hrudníka. Následne na mňa zaútočil lopatou, uhol som sa," hovorí príslušník obecnej polície v Rudńanoch Radfoslav Mráz.

Policajt, podľa vlastných slov, musel agresora spacifikovať. "V zmysle zákona boli použité donucovacie prostriedky, a to hmaty, chvaty, kopy, údery v sebaobrane," vysvetlil.

Vyšetrovateľ už začal trestné stíhanie vo veci zločinu útoku na verejného činiteľa v štádiu pokusu.

Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy