Skoro jasno
17°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Fico chce pomôcť rodinám s deťmi pri financovaní detských táborov
Zdielať na

Fico chce pomôcť rodinám s deťmi pri financovaní detských táborov

BRATISLAVA / Ďalší sociálny vládny balíček by mal podporiť i cestovný ruch a mladé rodiny. Mal by tak vyriešiť problém rodičov, čo s deťmi počas letných prázdnin.

Premiér už črtá kontúry druhého balíčka, no ministri o ňom zatiaľ veľa nevedia. "Nie, neviem o tom," priznáva minister pôdohospodárstva Ľubomír Jahnátek. "Už zhruba vieme," uviedol minister školstva Juraj Draxler.

Premiér v relácii RTVS naznačil, že jeho súčasťou bude i podpora cestovného ruchu. Pomôcť chce napríklad rodičom pri financovaní detských táborov, nakoľko vyriešiť otázku deviatich týždňov letných prázdnin nie je pre pracujúcich rodičov jednoduché. Priemerná cena týždenného tábora začína na 150 eurách.

Cena za pomoc

O premiérovej pomoci sú už informovaní na ministerstve školstva. "Hovoril som už s ministrom financií a hľadáme rôzne riešenia, ako to zrealizovať. Zatiaľ viem len povedať, že by to malo byť celoplošné," dodal Draxler.

Otázne je, koľko táto pomoc bude stáť. Ešte to presne nik nevie. Presnejšia kalkulácia by mala byť známa na konci marca.

Fico chce pomôcť rodinám s deťmi, chce financovať detské tábory:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy