Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Lipták podal trestné oznámenie na ministrov zdravotníctva
Zdielať na

Lipták podal trestné oznámenie na ministrov zdravotníctva

BRATISLAVA / Lekár Peter Lipták, ktorý sa v médiách vyjadroval aj k darom od pacientov, podal trestné oznámenie, v ktorom obviňuje všetkých doterajších ministrov zdravotníctva. Podľa neho ohrozili pacientov, keď umožnili reexport liekov.

Bývalého ministra Uhliarka informácia o tom, že Slovenská lekárska komora Liptáka neriešila, šokovala. To ešte netušil, že aj jeho možno bude preverovať polícia. Peter Lipták totiž v stredu podal trestné oznámenie na neznámeho páchateľa pre trestný čin všeobecného ohrozenia.

"V parlamente boli schválené také legislatívne zmeny, že vlastne dochádza ako keby k miznutiu liekov na trhu," povedal Lipták.

Zodpovední za to majú podľa Liptáka byť všetci doterajší ministri zdravotníctva spolu s poslancami parlamentu, ktorí zjednodušili vývoz liekov do zahraničia.

Podľa právnika ale bude doktorovo trestné oznámenie s najväčšou pravdepodobnosťou odmietnuté. "Reexport liekov je v súlade so zákonom, a preto to nemôže byť trestný čin," dodal odborník na trestné právo Peter Kováč.

Zasadnutie výboru v piatok

Podľa informácií televízie JOJ z prostredia lekárskej komory kontrolný výbor podnet na disciplinárnu komisiu pre prípad Liptáka stále nepodal.

"Kontrolný výbor Slovenskej lekárskej komory k tejto veci zatiaľ nezasadal,"  píše sa v stanovisku Slovenskej lekárskej komory. 

Výbor by mal zasadať v piatok. Či sa bude zaoberať kauzou ich člena, ktorým Lipták je, stále nie je isté. "Ja očakávam ich podporu," vyjadril sa lekár.

Peter Lipták podal trestné oznámenie:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy