Oblačno
15°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Piatok bude pod mrakom, čakajú nás aj prehánky a sneh
Zdielať na

Piatok bude pod mrakom, čakajú nás aj prehánky a sneh

SLOVENSKO / Hoci na niektorých miestach môže byť zamračené, hmlisté ráno, v priebehu dňa sa budú hmly rozpadať. Slovensko sa nachádza na rozhraní tlakovej výše na východ od nás a tlakovej níže, ktorá má svoj stred nad Škandináviou.

"Pripravme sa na polooblačný deň, ale v nižších polohách sa miestami udržia hmly či nízka oblačnosť, z ktorej môže aj slabo mrholiť, či posnežievať," predpovedá meteorologička Najlepšieho Počasia Miriam Jarošová.

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Maximálna teplota dnes dosiahne nadpriemerné hodnoty, pripravme sa na teplotný interval 2 až 8°C, na juhozápade až do 12°C. Nedá sa vylúčiť, že niektoré lokality okolo Dunajskej Stredy, Štúrova, Komárna, Podhájskej budú mať dennú teplotu aj vyššiu.

Pozrite si záznam Najlepšieho Počasie:

Zafúka juhovýchodný vietor do 30, v nárazoch okolo 50 kilometrov za hodinu. Na horách bude slnečno, vo výške 1 500 m sa pripravte na teplotu okolo 3°C, ale tu bude fúkať silný vietor. "Počas víkendu sa vráti veterné, oblačné, ale na juhozápade opäť jarné počasie," dodáva Jarošová. 

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho iPhonu.

Výstraha pred silným vetrom

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal na piatok výstrahu druhého stupňa pred vetrom pre územie stredného a severného Slovenska.

Výstraha platí pre okresy Poprad, Brezno, Banská Bystrica, Ružomberok, Liptovský Mikuláš a Tvrdošín. Rýchlosť vetra tam môže v nárazoch dosiahnuť 26 až 35 metrov za sekundu. Tento stav má platiť od 12:00 do sobotnej polnoci.

Pre viaceré okresy na severnom a východnom Slovensku platí výstraha prvého stupňa. Rýchlosť vetra tam môže v nárazoch dosiahnuť 20 až 25 metrov za sekundu. Tento stav má trvať od 12:00 do sobotnej polnoci.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy